Nogomet

Rudeš na Rujevici traži novo iznenađenje, Slaven Belupo i Lokomotiva po prve bodove

Branimir Korać • subota, 22.07.2017.
Rudeš na Rujevici traži novo iznenađenje, Slaven Belupo i Lokomotiva po prve bodove
Foto: FaH

Nakon što je Dinamo nadigrao Cibaliju na otvaranju drugog kola, u subotnja dva susreta Rijeka kao favorit dočekuje Rudeš dok se u Koprivnici sastaju Slaven Belupo i Lokomotiva...

Slaven Belupo u prvom kolu gostovao je u Rijeci i upisao poraz 2:0. Koprivničanci su tamo imali priliku iznenaditi Riječane, veći dio drugog poluvremena imali su igrača više, ali nisu znali iskoristiti brojčanu prednost. Sada ih očekuje domaći dvoboj protiv Lokomotive u kojem traže tri boda.

"Lokomotiva je dobra momčad, ima veliki broj mladih i darovitih igrača, ali naš je cilj osvojiti sva tri boda. U prošlom kolu na Rujevici, iako smo izgubili, bilo je puno dobrih stvari no Rijeka je svoje prigode iskoristila, dok smo mi svoje propustili. Igrat ćemo pred našim navijačima, vjerujem da ćemo se predstaviti na najbolji način i da ćemo pokazati našu pravu vrijednost. Cijeli tjedan pripremali smo se za ovaj susret i nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni", kaže trener Željko Kopić.

Kopić niti u ovom dvoboju nema na raspolaganju kompletan kadar pa će susret protiv Lokomotive propustiti ozlijeđeni Jovičić i Aliti dok novopridošli Trebotić još nije registriran.

Nedostaju: Jovičić, Aliti (ozljede), Trebotić (nema pravo nastupa), Pokrivač (bolest)

Lokomotiva je izgledala vrlo dobro na pripremama, ali u prvom kolu nije odigrala kako je očekivala. Umjesto u Kranjčevićevoj, Hajduk je ugostila u Maksimiru, a maksimirski stadion nije bio sretan za nju. Splićani su odnijeli pobjedu 3:1 i tako puno bolje otvorili novu sezonu.

"Nakon Hajduka napravli smo analizu i vidjeli da je tu bilo dosta dobrih stvari. Golovi Splićana isključivo su plod naših pogrešaka i tu imamo još dosta prostora za napredak. Hajduk je protiv Levskog stvorio niz prilika, a protiv nas praktički jednu, no moramo popraviti koncentraciju. Protiv Slaven Belupa neće biti jednostavno, već dugo imaju istog trenera, traže posjed u igri i igraju taj visoki presing, ali bit ćemo spremni udovoljiti zahtjevima utakmice", tvrdi Mario Tokić.

Tokić ima na raspolaganju praktički sve igrače osim Adriana Šempera. Mladi vratar Dinama na posudbi u Lokomotivi još uvijek je ozlijeđen te će na vrata ponovno Radelić-Žarkov.

Nedostaju: Šemper (ozljeda)

Rijeka obranu naslova prvaka nastavlja na svom stadionu protiv Rudeša. Momčad koja je iznenadila Osijek u prvom kolu već je jednom iznenadila i Riječane i to prošle sezone u Kupu kada je iz zaostatka 0:3 došla do 3:3 i pala tek u produžetku. U Rijeci se još uvijek sjećaju tog dvoboja.

"Već jednom smo od Rudeša izgubili poluvrijeme 3:0 i to neće biti momčad protiv koje ćeš se moći šetati terenom. Utakmica u kojoj ćemo morati imati puno pameti i tečnosti u igri, te prilike koje stvorimo moramo realizirati. Rudeš je trenutno jedina ekipa koja me zanima. Bilo kakva razmišljanja unaprijed me ne zanimaju. U dobrom svijetlu se pokazala protiv Osijeka, ekipe koja je u vrhu hrvatskog nogometa", kaže Matjaž Kek.

U Walesu je Kek ostao bez Marka Vešovića koji će preskočiti ovaj dvoboj, ali u klubu se nadaju da će biti spreman za Red Bull Salzburg, nema niti Prskala koji je i dalje ozlijeđen i Bradarića zbog isključenja.

Nedostaju: Vešović, Prskalo (ozljede), Bradarić (crveni karton)

U Rudešu su zadovoljni ulaskom u sezonu, trener Inaki Alonso najavio je kako u Osijek idu po bodovni ulov i do njega je i došao. Novi prvoligaš u gradu na Dravi uzeo je bod, a sada prijeti i branitelju naslova. Naravno, u Rudešu su svjesni da je Rijeka favorit, ali neće se tako lako predati.

"Imamo veliki respekt prema Rijeci, znamo koliko vrijedi. Moramo biti spremni na taj snažni ritam koji drže kroz cijelu utakmicu i kojim lome protivnika, očekuje nas utakmica vrlo jakog intenziteta, ali tražim da pokažemo ambicioznost. Beće biti lako, moramo biti oprezni, ali i vjerovati u sebe. Još uvijek ne znam s kojim sastavom ćemo krenuti, poštujem činjenicu da svi igrači odrađuju sve na traženi način", ističe Alonso.

Rudeš je u petak dobio još dva pojačanja, stigli su Kolumbijac Ricardo Rivas koji igra u napadu te Austrijanac hrvatskih korijena Marko Pavić, ali oni neće imati pravo nastupa u ovom susretu.

Nedostaju: Jacques (ozljeda), Pavić, Rivas (nisu registrirani)

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!