Nogomet

Hajduk i Osijek na gostovanjima nakon uspješno odrađenih europskih ispita

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.07.2017.
Hajduk i Osijek na gostovanjima nakon uspješno odrađenih europskih ispita
Foto: FaH

Posljednja dva susreta drugog kola HT Prve lige bit će odigrana u Puli i Zaprešiću. Hajduk od 19 sati gostuje kod Intera dok Osijek od 21 sat gostuje kod Istre 1961...

Inter je u novu sezonu krenuo pobjedom protiv Cibalije u Zaprešiću 3:1, momčad Samira Toplaka upisala je očekivane bodove iako do njih nije došla jednostavno. U Interu očekuju kako će ova sezona biti uspješnija nego prošla kada je klub ušao u veliki niz utakmica bez pobjede. U novu sezonu krenuo je bolje, upisao je pobjedu u prvom kolu, igrao dobro na pripremama, a pravi ispit bit će protiv Hajduka.

"Ako izuzmemo prvih pola sata, protiv Vinkovčana smo odigrali vrlo dobro, baš kako treba. U početku nas je malo držala nervoza, ipak je to bilo otvaranje prvenstva. Vjerojatno će Hajduk promiješati momčad, baš kao i u prvom kolu protiv Lokomotive. No, najvažnije je da mi damo 100 posto. Domaćini smo i vjerujem kako možemo uzeti bod ili sva tri", ističe Nikola Rak za službenu stranicu.

Hajduku će najveća opasnost prijetiti od Vlatka Blaževića koji je postigao dva pogotka u prvom kolu te Jakova Puljića. Tijekom tjedna Zaprešićani su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Brežica koje su svladali s 2:1 pogocima Ivana Blaževića i Ivana Mamuta.

Iza Hajduka su već tri utakmice i u sve tri upisao je pobjedu. U Europi je uspješno odradio posao protiv Levskog kojeg je svladao i u Dugopolju i u Sofiji dok je u prvenstvu slavio protiv Lokomotive u Zagrebu s 3:1. Splićani igraju dobro, Joan Carrillo zadovoljan je nastupima i traži od momčadi tri boda i u Zaprešiću.

"Sigurno ćemo neke igrače odmarati jer su nam potrebni svježi igrači. Znamo da će Inter krenuti žestoko. Dobri su u tranziciji, a lani su nam dali gol iz kornera. Spremni smo na sve i odabrat ćemo prave igrače. Do sada sam manje-više pogodio u svemu, imamo tri pobjede u nizu. A te pobjede nisu došle zbog pojedinaca nego zbog momčadske igre", rekao je Carrillo, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Protiv Lokomotive od prve minute igrao je Franck Ohandza koji je odigrao odlično prve tri ovosezonske utakmice, u Europi je imao ulogu jockera, a u HT Prvoj ligi krenuo je u Zagrebu od prve minute. Carrillo najavljuje kako bi Ohandza mogao igrati od početka i u ovom susretu.

Istra 1961 odradila je dobro utakmicu u Maksimiru protiv Dinama unatoč porazu 2:0. Puljani su pokazali dosta dobrih stvari, posebno u igri prema naprijed gdje je nedostajala samo realizacija. Težak raspored za Istru se nastavlja domaćim susretom protiv Osijeka. U Puli su svjesni da ih čeka težak posao, ali pokušat će doći do bodova.

"Osijek je jača momčad od nas, međutim očekujem sva tri boda. Igramo dobro i to trebamo pretočiti u bodove. Još uvijek nemamo tako široku momčad i to nam je najveći problem stoga je dobra vijest da je pravo nastupa stekao Dino Halilović. Ne možemo računati na Pavića, pod hitno trebamo pojačanja, ali je problem u tome što ne možemo ponuditi dovoljno za one koje želimo", kaže Darko Raić Sudar.

Pod upitnikom je nastup Šime Gržana koji bi vrlo lako mogao napustiti Istru, ali možda će nastupiti protiv Osječana. Prošle sezone Puljani su izgubili od Osijeka u oba domaća dvoboja te će pokušati to promijeniti u ovom dvoboju.

Osječani u Pulu dolaze nakon velikog uspjeha protiv Luzerna i izborenog ulaska u treće pretkolo Europske lige. Očekuje ih novi veliki europski dvoboj protiv PSV-a i igračima neće nimalo biti lako izbaciti iz glave taj susret i okrenuti se Istri. Pred Zoranom Zekićem je glavni zadatak prebaciti koncentraciju igrača na taj dvoboj.

"Moramo sad zaboraviti Luzern, a još više PSV, makar će to biti teško, jer se svima nama mota po glavi taj sljedeći europski susret. Međutim, moramo se koncentrirati isključivo na utakmicu protiv Puljana, jer ona nam je itekako važna nakon što smo na startu prvenstva izgubili dva boda protiv Rudeša. Koliko budemo dopustili Istri 1961, toliko će oni biti opasni za nas. Vjerujem kako smo sposobni doći do prve pobjede u novoj sezoni domaćeg prvenstva", kaže Muzafer Ejupi za Glas Slavonije.

Za očekivati je da će Zoran Zekić kao i protiv Rudeša izmiješati početnu postavu i pružiti priliku i onima koji su iznijeli manji teret u dvoboju protiv Luzerna koji je bio fizički i psihički iznimno zahtjevan za hrvatskog predstavnika.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!