Tenis

Viktor Galović bez drugog kola Challengera u Cortini, Matteo Viola bolji u dva seta

Petar Jenjić • utorak, 25.07.2017.
Viktor Galović bez drugog kola Challengera u Cortini, Matteo Viola bolji u dva seta
Foto: Kristijan Komarica

Viktor Galović nije uspio proći u drugo kolo Challengera u talijanskoj Cortini. Hrvatski tenisač poražen je od domaćeg igrača Mattea Viole 6:4, 7:5 za sati i 26 minuta provedenih na terenu...

Nakon dva sjajna tjedna na Challenger turnirima i 11 uzastopnih pobjeda, Viktor Galović nije imao sreće na turniru u talijanskoj Cortini. Bolji je od njega u prvom kolu bio domaći predstavnik Matteo Viola koji je iskoristio ponuđene prilike i zaključio meč u svoju korist. Talijan je slavio u dva seta nakon sat i 26 minuta igre.

Pobjednika izjednačenog prvog seta odlučivale su nijanse koje su bile na strani talijanskog tenisača. Viola je u drugom gemu spasio jednu break loptu, da bi već nekoliko minuta kasnije svojom prvom i jedinom šansom za oduzimanje servisa poveo 3:1. Prednost je zadržao do kraja seta.

Hrvatski tenisač servirao je prvi u drugom setu i bio vrlo blizu poravnanja. Pri vodstvu 5:4 imao je dvije set lopte, ali je njegov protivnik spasio obje i izjednačio rezultat. U sljedećem gemu drugom break loptom na susretu oduzeo je servis Galoviću i priveo meč kraju.

U drugom će kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Danilo Petrović - Salvatore Caruso.

Challenger Cortina, prvo kolo:
Matteo Viola - Viktor Galović 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!