Tenis

Domaći igrač s pozivnicom na rubu iznenađenja u Hamburgu, Paire se lako obračunao s Tursunovim

Petar Jenjić • ponedjeljak, 24.07.2017.
Domaći igrač s pozivnicom na rubu iznenađenja u Hamburgu, Paire se lako obračunao s Tursunovim
Foto: EPA

Zaključen je i prvi dan na ATP turniru iz serije 500 koji se igra u njemačkom Hamburgu. Trojica domaćih tenisača izborila su nastup u drugom kolu, a blizu iznenađenja bio je i igrač s pozivnicom Maximilian Marterer koji je u tri seta poražen od Gillesa Simona...

Domaćem tenisaču Cedriku-Marcelu Stebeu nije bila prevelika prepreka Damir Džumhur. Obojica tenisača prošla su kvalifikacije i susrela se u prvom kolu gdje je bio bolji njemački predstavnik u dva seta. Bosanskohercegovački igrač u oba je seta imao break prednosti, ali Stebe se uspijevao vratiti i okrenuti zaostatak u svoju pobjedu.

Diego Schwartzman ne briljira ove sezone, no u prvom kolu Hamburga naletio je na igrača koji je u još lošijoj formi, Andreasa Haider Maurera. Argentinac je glatko slavio u dva seta nakon nešto više od sat vremena igre. Nakon odličnog prvog seta u kojem je s dva breaka došao do prednosti, u drugom se našao u zaostatku od 2:0. Međutim, uzvraća s četiri uzastopna gema, još jednom oduzima protivniku servis i dolazi do pobjede.

Nastup na sjeveru Njemačke vrlo brzo je završio i Dmitri Tursunov koji je ušao u turnir sa zaštićenim rankingom. Ruski igrač ove sezone još nije ubilježio pobjedu na ATP razini, a danas je u dva seta poražen od Benoita Pairea koji je bez većih problema zaključio meč u svoju korist.

Za pobjedu i prolazak u drugo kolo najviše se namučio drugi Francuz, Gilles Simon, koji je u tri seta i nakon više od dva sata igre porazio domaćeg igrača s pozivnicom Maximiliana Marterera.

Sve je išlo jako dobro Simonu koji je dobio prvi set i u drugom napravio break u petom gemu. Međutim, Marterer odmah uzvraća na isti način, da bi u desetom gemu iskoristio drugu šansu za break i poravnao rezultat u setovima. U odlučujućem setu poveo je 2:0, ali tu je i stao pa je Simon došao do pobjede

ATP Hamburg, prvo kolo:
Horacio Zeballos - Daniel Altmaier 7:6 (2), 6:4
Cedrik-Marcel Stebe - Damir Džumhur 6:3, 6:4
Diego Schwartzman (6) - Andreas Haider-Maurer 6:2, 6:3
Florian Mayer - Marco Cecchinato 7:5, 6:2
Benoit Paire (5) - Dmitri Tursunov 6:3, 6:2
Gilles Simon (4) - Maximilian Marterer 6:2, 4:6, 6:4
Jan-Lennard Struff - Evgenij Donskoj 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!