Nogomet

Kek uoči Salzburga: "Dvije ekipe, jedna želja: prolazak u iduće kolo"

Petar Jenjić • srijeda, 26.07.2017.
Kek uoči Salzburga: "Dvije ekipe, jedna želja: prolazak u iduće kolo"
Foto: FaH

Novi veliki ispit je pred Rijekom u lovu na Ligu prvaka. Treće pretkolo donosi dvoboj protiv austrijskog Salzburga, momčadi koja se u prošlost jako često susretala s hrvatskim klubovima. Kekova momčad spremno dočekuje novog protivnika, a želja slovenskog stručnjaka je da se ovaj dvoboj ipak odlučuje na Rujevici...

Pred nogometašima Rijeke druga je prepreka prema plasmanu u Ligu prvaka. Treće pretkolo donosi starog poznanika, barem što se tiče hrvatskih klubova, austrijski Salzburg.

Momčad Matjaža Keka stigla je u Salzburg i odradila trening na terenu gdje će se u srijedu s početkom u 18:45 odigrati prva utakmica.

"Svjesni smo težine zadatka i kvalitete protivnika. Dvije ekipe, jedna želja; prolazak u iduće kolo. Nama je prvi cilj da se utakmica odlučuje na Rujevici, ovo su utakmice koje nose nešto više", kazao je Matjaž Kek na press konferenciji.

Na trenerove se riječi nadovezao Alexander Gorgon koji je, prije dolaska u Rijeku, cijelu karijeru proveo u Austriji Beč: "Bit će zanimljiva utakmica, znam da je Salzburg jaka momčad, ali imamo svoj cilj i želimo ga slijediti. Ovo je posebna utakmica za mene i drago mi je što sam ponovno u Austriji."

Na gol hrvatskog prvaka, umjesto ozlijeđenog Andreja Prskala, stao je Simon Sluga. U prve četiri utakmice ove sezone Rijeka je primila samo dva pogotka i angažman Sluge sigurno je tome uvelike doprinio. Među igračima hrvatskog prvaka ne nedostaje optimizma, ipak, riječki vratar je oprezan: "Treba biti realan i vidjeti što će donijeti prva utakmica. Odlučivat će detalji, svi jedva čekamo utakmicu. I nas će se dosta toga pitati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!