Nogomet

VIDEO: Zabijali Caktaš, Halilović i Budimir, Leko startao visokom pobjedom

Branimir Korać • nedjelja, 30.07.2017.
VIDEO: Zabijali Caktaš, Halilović i Budimir, Leko startao visokom pobjedom
Foto: FaH

Hrvatski nogometni internacionalci bili su aktivni ove subote u pripremnim i prvenstvenim dvobojima. U prvenstvenim nastupima pogodak je upisao Mijo Caktaš, a pobjedu Ivan Leko...

Ivan Leko prvi put vodio je Club Brugge u novoj sezoni belgijskog prvenstva. Nakon odrađenog pripremnog razdoblja i prvog susreta trećeg pretkola Lige prvaka protiv Basaksehira, stiglo je vrijeme i za prvenstveni debi. Club Brugge gostovao je kod Lokerena, momčadi čiji je dres Leko nosio pet godina, te je upisao visoku pobjedu 4:0.

Gostima u vrlo efikasnom nastupu nije smetala niti činjenica da su od 32. minute igrali bez isključenog Palaciosa. Već tada imali su visokih 3:0 i u nastavku okončali posao.

Dva pogotka za Club Brugge postigao je Bonaventura, a jedan je dodao Mechele dok je točku na i u drugom poluvremenu autogolom stavio Marko Mirić, bivši igrač Slaven Belupa.

Slaven Bilić s West Hamom odigrao je drugu prijateljsku utakmicu protiv Werdera u samo dva dana. Nakon poraza 1:0 u prvom dvoboju, drugi je okončan 2:2.

Werder je poveo golom Cardirole u 15. minuti, ali West Ham je uspio doći do preokreta golovima ovoljetnog pojačanja Marka Arnautovića i mladog Antonija Martineza. Werder je ipak izbjegao poraz, a za to je zaslužan Zhang Yuning koji je zabio u 81. minuti.

Bilić može biti zadovoljniji nego dan ranije kada je West Ham odigrao dosta skromno i upisao poraz.

Do pobjede je došao Ivan Jurić s Genoom koji je igrao protiv Nantesa. Jurićeva momčad minimalno je slavila s 1:0 pogotkom Nikole Ninkovića iz 78. minute.

Što se tiče hrvatskih igrača, trojica su se upisali među strijelce i to u pobjedama svojih momčadi.

Kazan je u trećem kolu ruskog prvenstva ugostio Arsenal Tulu i odnio pobjedu 2:1. Pobjednički pogodak postigao je Mijo Caktaš 15 minuta prije kraja iz kaznenog udarca. Gosti su vodili golom Ševčenka, a Kazan je u utakmicu vratio Kamerunac Alex Song. Caktaš je igrao do 84. minute kada ga je zamijenio Rochina.

Pobjednički pogodak postigao je i Ante Budimir, također iz kaznenog udarca u pobjedi Crotonea protiv Sicule Leonzija 1:0. Budimir je pobjedu svojoj momčadi donio u 72. minuti.

Pobjedu je upisao i Las Palmas koji je s 2:1 bio bolji od Linensea. Linense je dobio prvo poluvrijeme pogotkom Gata, ali u nastavku je Las Palmas došao do preokreta.

U 72. minuti Alen Halilović lijepim udarcem svladao je Linenseovog vratara, a konačnih 2:1 postavio je Lemos četiri minute kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!