Košarka

Talijani se lako obračunali s Turskom, Srbiji nova pobjeda na beogradskom turniru

Petar Jenjić • nedjelja, 13.08.2017.
Talijani se lako obračunali s Turskom, Srbiji nova pobjeda na beogradskom turniru
Foto: EPA

Odigrano je novih sedam prijateljskih utakmica iz kojih vrijedi izdvojiti novu pobjedu Srbije koja je Turnir u Beogradu zaključila bez poraza, danas je bila bolja od Crne Gore. Slovenija je u Opatiji bila bolja od Ukrajinaca, dok se Italija lako obračunala s Turskom...

Turnir u Kazanu Njemačka je zaključila pobjedom protiv Mađarske 67:65. U vrlo neizvjesnoj završnici Mađari su imali tri poena prednosti (62:65) kada je Bastian Doreth smanjio na minus jedan 22 sekunde prije kraja. Brzim prekršajem Nijemci su na liniju slobodnih bacanja poslali svoje protivnike koji nisu bili precizni. Posljednji napad došao je u ruke Robina Benzinga koji zabija za pobjedu Njemačke.

Benzing je zaključio susret s 25 poena, od čega je 16 ubacio u prvom poluvremenu. Najbolji je kod Mađara bio Janos Eilingsfeld s 18 koševa.

Do četvrte uzastopne pobjede stigla je Gruzija koja je svladala Češku rezultatom 68:64, a ponovno je odličan bio Tornike Šengelia koji je zaključio susret sa 17 poena i osam skokova, dok je Giorgi Šermadini ostvario double-double učinak s 11 koševa i deset skokova. Čehe je predvodio Tomaš Satoransky s 20 koševa.

Na turniru u Opatiji Slovenci su upisali pobjedu protiv Ukrajine 78:67. Iako nisu briljirali kao jučer protiv Hrvatske, Slovenci su se lako obračunali protiv slabašnih Ukrajinaca koji su upisali peti poraz u šestom pripremnom susretu. Podsjetimo, svladali su tek Rumunjsku.

Jaka Blažić s 14 poena i Edo Murić s 13 koševa predvodili su Slovence do pobjede. Najbolji je kod Ukrajine bio Artem Pustovji s 12 koševa.

I do četvrte pobjede iz isto toliko utakmica stigli su košarkaši Italije koji su u Cagliariju svladali Tursku rezultatom 73:53. Susret je već bio riješen nakon prvog poluvremena kojeg je domaćin dobio s velikih 21 razlike (45:24).

Gigi Datome ubacio je 17 poena za Talijane, slijedio ga je Marco Belinelli s 14 koševa. Kod Turaka je Furkan Korkmaz ubacio 14 poena.

Srbija je i drugom pobjedom osvojila Turnir Beograda. U večerašnjem dvoboju bila je bolja od Crne Gore 82:71. Crnogorci su uspijevali držati priključak do završnice susreta, u 36. minuti došli su na šest koševa minusa (73:67). Ipak, serijom 9:0 u sljedeće tri minute Srbija rješava pitanje pobjednika.

Najbolji je u pobjedničkoj momčadi bio Bogdan Bogdanović s 25 poena, Stefan Birčević je dodao 15 koševa. Kod poražene momčadi je Bojan Dubljević ubacio 13 koševa.

Prijateljske utakmice:
Rusija - Island 90:69 (Mihail Kulagin 20p / Martin Hermannsson 22p)
Njemačka - Mađarska 67:65
Gruzija - Češka 68:64
Slovenija - Ukrajina 78:67
Izrael - Velika Britanija 78:69 (Gal Mekel 16p / Andrew Lawrence 15p)
Italija - Turska 73:53
Srbija - Crna Gora 82:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2017. u 08:43
    Sta je sa Turcima nikog ne mogu da dobiju. Srbija je samo prvu cetvrtinu odigrala lose u trecoj cetvrtini smo imali +15 a oni su se sredinom cetvrte spustili na -6 ali pitanje pobednika se nije postavljalo. Inace igrali smo na ovom mecu bez Teodosica, Nedovica, Simonovica, Raduljice i Kalinica!... [više na forumu]
    Obrisan korisnik