Nogomet

Kek o povijesnoj utakmici: "Nema tu puno filozofiranja, želja postoji i to ćemo pokušati prenijeti na teren"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.08.2017.
Kek o povijesnoj utakmici: "Nema tu puno filozofiranja, želja postoji i to ćemo pokušati prenijeti na teren"
Foto: FaH

Pred nogometašima Rijeke uzvratni je dvoboj protiv grčkog Olympiakosa u borbi za ulazak u Ligu prvaka. Matjaž Kek zna kako će se nešto pitati i njegovu momčad koja će pozitivnu energiju oko kluba pokušati prenijeti i na utakmicu koja je na rasporedu u utorak s početkom u 20:45 sati. Još je jedan izazov ostao pred Kekovom momčadi za ulazak među elitu...

90 minuta dijeli Rijeku od povijesnog plasmana u Ligu prvaka, no nikako neće biti lako. Na uzvrat stiže grčki Olympiakos koji je u prvoj utakmici bio bolji i upisao pobjedu 2:1. Sve je u znaku Lige prvaka u Rijeci, pred Kekovom momčadi još je jedan izazov kojeg se nadaju preskočiti. Ipak, trebat će odigrati kvalitetniju utakmicu nego je to bio slučaj u Pireju.

"Svjesni smo kvalitete i snage protivnika koji će gostovati na Rujevici. Jedan smo cilj napravili u Pireju i svjesni smo da broj pogrešaka moramo svesti na minimum. Ispred nas je jako teških i izazovnih 90 minuta te ćemo napraviti sve kako bi odigrali što kvalitetnije. Pozitivnu energiju pokušat ćemo pretočiti u dobru igru. Uz dužno poštovanje prema Olympiakosu nešto će se pitati i nas", rekao je, između ostalog, Matjaž Kek na press konferenciji.

"Novac, koliko god da je važan, nije važniji od sportskog uspjeha. Financijski izazov Lige prvaka jest velik, ali kod nas prevladavaju sportski motivi. Što će na kraju biti, to će pokazati sama utakmica."

"I uoči prvog dvoboja pripremali smo se tako da zabijemo gol što se na kraju krajeva i ostvarilo. Svjesni smo pogrešaka koje smo radili, Olympiakos je napravio puno prilika kada bi nam uzeo loptu. Trebamo im suziti prostor, ali nema tu previše filozofiranja. Puna Rujevica, utakmica doigravanja za Ligu prvaka. Želja postoji u svima nama, cijeli će stadion biti na našoj strani", zaključio je Kek.

Za utakmicu će konkurirati i Zoran Kvržić koji se vratio nakon ozljede: "Očekuje nas jako težak protivnik, ali ako budemo dali sto posto to će biti dobro. Sigurno ćemo stvoriti nekoliko prilika i ako budemo pravi u završnici, vjerujem kako rezultat neće izostati."

Utakmica je na rasporedu u utorak s početkom u 20:45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!