Nogomet

VIDEO: Crna Gora na HNL pogon - Marko Vešović i Fatos Beqiraj strijelci u visokoj pobjedi protiv Kazahstana

Dario Dodić • petak, 01.09.2017.
VIDEO: Crna Gora na HNL pogon - Marko Vešović i Fatos Beqiraj strijelci u visokoj pobjedi protiv Kazahstana
Foto: EPA

Reprezentacija Crne Gore uspješno je apsolvirala gostovanje kod Kazahstana u sklopu sedmog kola skupine E europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Na krilima sadašnjih i bivših igrača HNL-a Crnogorci su slavili s uvjerljivih 3:0...

Nakon što je 8. listopada prošle godine Crna Gora upisala rekordnu domaću pobjedu svladavši s 5:0 reprezentaciju Kazahstana u sklopu europskih kvalifikacija za SP u Rusiji, u Aktobeu su Tumbakovićevi izabranici potvrdili kako su u ovom trenutku ipak nekoliko klasa iznad Kazahstanaca i s 3:0 zadržali drugu poziciju u skupini E.

Crnogorci su kontrolirali tijek susreta i na krilima HNL-u poznatih igrača lagano riješili pitanje pobjednika.

Nakon pola sata igre gosti su poveli. Stevan Jovetić je uočio Marka Vešovića u punom trku i s centra ga lijepo uposlio, Rijekin igrač preletio je kraj dvojice kazahstanskih igrača i lijepo poentirao za 1:0 Crne Gore.

Poslije sadašnjeg igrača HNL-a zabio je i bivši. U 53. minuti Janković iz slobodnog udarca pronalazi bivšeg Dinamovca Fatosa Beqiraja, koji glavom podiže za 2:0.

I treći gol izrežirao je Partizanov Marko Janković, deset minuta nakon drugog gola. Ovog puta iz slobodnog udarca pronalazi imenjaka Simića, koji glavom zabija za konačnih 3:0.

U skupini E vodeća je reprezentacija Poljske sa 16 bodova iz šest utakmica, druga je Crna Gora s 13 bodova (7 utakmica), na trećem se mjestu nalazi Danska s deset bodova iz šest utakmica, koju danas čeka težak ogled s vodećom Poljskom.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!