Košarka

Srbija prijetila povratkom, Rusija ipak izdržala i uzela i drugu tijesnu pobjedu

Branimir Korać • subota, 02.09.2017.
Srbija prijetila povratkom, Rusija ipak izdržala i uzela i drugu tijesnu pobjedu
Foto: EPA

Rusi predvođeni Aleksejom Švedom i Timofejom Mozgovim upisali su i drugu pobjedu te slavljem protiv Srbije 75:72 zadržali stopostotan učinak...

Nisu Rusi imali lagan posao na startu Europskog prvenstva, prvo su igrali protiv domaćina Turaka, a zatim protiv Srbije i upisali su pobjedu u oba susreta. Obje utakmice završene su tijesnim slavljem Rusa koji su tako potvrdili kako s razlogom imaju visoke ambicije na ovom natjecanju.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Latvije koja je također opasno prijetila, međutim završnica susreta ipak je pripala Đorđevićevim izabranicima koji su jednostavno imali više mirnoće i taj susret riješili u svoju korist. Ovdje je Rusija ipak izdržala iako je Srbija imala priliku za povratak, međutim promašaji s linije slobodnih bacanja spriječili su je u tome.

Rusi su odlično otvorili utakmicu, posebno Šved koji je povezao dvije trice i pomogao Rusiji da dođe do vodstva 10:3, a Srbija se počela buditi ulaskom Marjanovića. Odmah nakon ulaska Marjanović je povezao sedam poena, četiri je dodao Lučić i jedan Bogdanović kojeg nije bilo nigdje u prvom poluvremenu, te je Srbija stigla do preokreta.

Ipak, do odlaska na odmor Rusija se vratila i preuzela vodstvo te je na poluvremenu vodila s tijesnih 40:38.

Iako je Bogdanović proigrao u drugom poluvremenu, Srbija je u trećoj dionici ubacila nekarakteristično malo poena, svega 13 i Rusija se ponovno odvojila. Tek u posljednjoj dionici susret se ponovno "zagužvao" i to u završnici.

Činilo se da će Rusija lako do pobjede, minutu i pol prije kraja pri 74:68, Mačvan je zaradio tehničku, a Marjanović napravio prekršaj u napadu, no Rusi to nisu iskoristili. Imali su tri slobodna bacanja i loptu sa strane i umjesto da završe posao, ubacili su samo jedan poen i Srbija je dobila priliku.

Bogdanović je 70 sekundi prije kraja iz tranzicije zabio tricu, nakon toga Milosavljević samo jedno bacanje da bi Bogdanović dvije sekunde prije kraja ponovno završio na liniji slobodnih bacanja. Promašio je oba, Srbija nije došla do skoka u napadu i upisala je poraz 75:72.

Šved je predvodio Ruse s 22 poena, Mozgov je dodao 11 (devet u zadnjoj dionici) uz osam skokova, a Kurbanov 11 uz sedam skokova. Kod Srbije po 19 poena ubacili su Bogdanović i Marjanović (šest skokova).

Skupina D:
Rusija - Srbija 75:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!