Košarka

Šarić: "Nismo još naučili prelomiti utakmicu i otići na 15 razlike"

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Šarić: "Nismo još naučili prelomiti utakmicu i otići na 15 razlike"
Foto: EPA

Dario Šarić zadovoljan je dijelom dvoboja protiv Crne Gore, ali ističe kako je Hrvatska morala i ranije riješiti pitanje pobjednika te prelomiti dvoboj na svoju stranu...

Hrvatska je odradila dobar posao protiv Crne Gore, upisala je i treću pobjedu, a Dario Šarić posebno je zadovoljan nastupom u prvom poluvremenu.

"Mislim da smo stvarno bili momčadski na visokoj razini, posebno u prvom poluvremenu. Dobrim dijelom susreta imali smo tih desetak razlike, ali nismo naučili da to trebamo prelomiti i otići na 15. Ako želimo biti pravi, moramo i to naučiti. Na kraju smo ipak pokazali karakter i pobijedili. Ono što je Crna Gora pokazala protiv Španjolske, nije bilo njezino pravo lice, to je vrlo kvalitetna momčad s kvalitetnim igračima, pogotovo na visokim pozicijama."

Šarić kao i ostali posebno ističe važnost da Hrvatska na vrhuncu forme bude 10. rujna kada je očekuje nastup u osmini finala.

"I da do kraja grupne faze pobijedimo Španjolsku i Češku pa izgubimo u osmini finala, bili bi najgori na svijetu. Ono po što smo došli je pravi nastup u osmini finala. Izbornik konstantno govori da 'gađamo' upravo tu utakmicu i mislim da ćemo 10. u osmini finala biti pravi."

"Ovo nam je bio prvi susret protiv težeg protivnika koji nas je mogao i pobijediti. Imali smo priliku i trebali smo prelomiti susret na tih desetak razlike, ali nedostajalo nam je možda malo više energije i snage da dođemo do toga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor05.09.2017. u 11:16
    Upravo to i tako na svakom prvenstvu u zadnjih 15 godina pa kad ćete već jednom prelomit utakmicu i omogućit mirnu završnicu, osim ako nemate dogovor sa farmakološkom industrijom jer za svaku utakmicu Hrvatske ljudi kupuju lijekove za smirenje
    qvestor