Nogomet

VIDEO: Australci se jedva spasili protiv Tajlanda, ovise o Halilhodžićevim Japancima

Dario Dodić • utorak, 05.09.2017.
VIDEO: Australci se jedva spasili protiv Tajlanda, ovise o Halilhodžićevim Japancima
Foto: EPA

Nogometaši Australije u posljednjem su kolu skupine B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji jedva pobijedili Tajland i tako svoju sudbinu stavili u ruke Japanaca koji su već osigurali SP i gostuju kod motivirane Saudijske Arabije...

Da je Australija krajem prošle godine u gostima svladala Tajland u sklopu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Rusiji, danas bi pobjedom nad istim protivnikom ostvarila plasman na SP. No, Klokani su na Tajlandu samo remizirali, završilo je 2:2, a malo je nedostajalo da i današnji ogled završi podjelom bodova.

S obzirom da su uoči posljednjeg kola bili izjednačeni na drugom mjestu skupine B sa Saudijskom Arabijom, koja ima bolju gol-razliku, Australcima je trebala što uvjerljivija pobjeda protiv Tajlanda. Večeras Saudijska Arabija dočekuje Japan koji je već osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo pa je za očekivati da Vahid Halilhodžić neće ganjati pobjedu, mogao bi isprobavati igrače koji su manje igrali što povećava šanse za pobjedu Saudijskoj Arabiji.

Gosti su u Melbourneu postavili bunker i oslanjali se na kontre brzonogih napadača što je poprilično dobro funkcioniralo. Australci su dominirali, ali nisu uspijevali matirati tajlandskog vratara Hathairattanakoola. Tek u 69. minuti kapitulirala je gostujuća obrana, kada je na ubačaj Mooya glavom zabio bivši igrač zaprešićkog Intera Tomi Jurić.

Htjeli su Australci s barem tri razlike ispratiti Tajland, krenuli su sa svim napadačkim opcijama u ofenzivu što ih je koštalo u 82. minuti kada je iz kontre lijepo zabio Anan za neočekivanih 1:1. Ipak, četiri minute kasnije Leckie zabija za pobjedu Klokana, koji su do kraja susreta uputili čak 45 udaraca na gol Tajlanda.

Ovaj rezultat znači da Saudijskoj Arabiji treba bilo kakva pobjeda protiv Japana za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će trećeplasirana reprezentacija morati u dodatne kvalifikacije.

Azijske kvalifikacije za SP, skupina B, 10. kolo:
Australija - Tajland 2:1

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!