Nogomet

VIDEO: Barcelona na Messijevim krilima slomila Juventus, Rakitić strijelac drugog pogotka

Branimir Korać • utorak, 12.09.2017.
VIDEO: Barcelona na Messijevim krilima slomila Juventus, Rakitić strijelac drugog pogotka
Foto: EPA

Utakmica dana odigrana je u skupini D gdje je Juventus gostovao kod Barcelone i upisao visok poraz. Chelsea je ubilježio najuvjerljiviju pobjedu prvog kola slaveći s čak 6:0 protiv Qarabaga, a Roma i Atletico odigrali su bez pogodaka...

Skupina C

Chelsea - Qarabag 6:0 - 1:0 Pedro (5.), 2:0 Davide Zappacosta (30.), 3:0 Cesar Azpilicueta (55.), 4:0 Tiemoue Bakayoko (72.), 5:0 Michy Batshuayi (77.), 6:0 Michy Batshuayi (82.)

Chelsea je očekivano lako stigao do pobjede protiv Qarabaga. Prvak Azerbajdžana debitirao je u Ligi prvaka i to teškim porazom 6:0. Conteova momčad izgledala je puno bolje, na vrijeme je postizala pogotke i rutinski odradila posao.

Od početka domaćin je žestoko pritisnuo i nakon nekoliko dobrih obrana Šehića, stigao je do vodstva u petoj minuti. Pedro je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, dobro opalio i zabio za vodstvo.

Na novi pogodak čekalo se do 30. minute kada Zappacosta podiže na 2:0. Chelsea je u međuvremenu imao još izglednih prilika, a drugi gol pao je posve neočekivano. Zappacosta je centrirao s desne strane, lopta mu je prešla preko noge i ušla u mrežu.

Do kraja prvog dijela pogodaka više nije bilo da bi u nastavku susreta Qarabag potpuno pao. Prvo je u 55. minuti Fabregas krasno pronašao Azpilicuetu za 3:0 da bi u 71. minuti Bakayoko povisio vodstvo uz pomoć Husejnova od kojeg se lopta odbila.

U završnici susreta s dva pogotka Batshuayjija priča je okončana.

Antonio Conte može biti zadovoljan, Chelsea je odigrao dobru utakmicu, dvojica novih igrača su zabila i ukupno petorica bila među strijelcima.

Roma - Atletico Madrid 0:0

Pogodaka nije bilo u Rimu u debiju Eusebija Di Francesca u Ligi prvaka na klupi Rome. Rimljani na kraju mogu biti zadovoljniji takvim ishodom, Atletico je odigrao dobru utakmicu i za potpuno zadovoljstvo nedostajao mu je taj pobjednički pogodak.

Odličnu večer na vratima Rome imao je Alisson koji je obranio niz pokušaja gostiju, a ulogu tragičara zaradio je Carrasco koji je imao fantastičnu priliku u sudačkoj nadoknadi, ali umjesto da je loptu poslao u mrežu, zatresao je vratnicu.

U prvom dijelu Madriđani su bili blizu pogotka nakon pokušaja Saula te pogotovo Kokea kada je lopta očišćena s gol linije.

I u nastavku susreta Atletico je nizao prilike, domaćin se očajnički branio i obranio. Ostalo je 0:0.

Skupina D

Barcelona - Juventus 3:0 - 1:0 Lionel Messi (45.), 2:0 Ivan Rakitić (57.), 3:0 Lionel Messi (69.)

Oslabljeni Juventus nije uspio iznenaditi Barcelonu. Massimiliano Allegri je s okrnjenim sastavom došao na Camp Nou, između ostalih nedostajao je i Mario Mandžukić, dobro se držao neko vrijeme, ali nakon što je Barcelona proradila, Juventus više nije mogao pratiti taj ritam.

I dok je Mandžukić bio van konkurencije za nastup na ovom gostovanju, Ivan Rakitić odigrao je dosta dobru utakmicu i upisao se i među strijelce.

Barcelona je do vodstva došla u samoj završnici prvog poluvremena kada se Lionel Messi sjurio prema golu Juventusa, odigrao dupli pas sa Suarezom i onda rutinski pogodio suprotni kut.

Na startu drugog dijela dobru priliku nije realizirao Dybala da bi Messi na drugoj strani uzvratio vratnicom. Ipak u 56. minuti Barcelona povećava prednost, Messi je ubacio u sredinu, Sturaro je kratko odbio loptu, ali samo do Rakitića koji ima lagan posao.

Nije tu bio kraj, u 69. minuti još jedan Messijev genijalan prodor, izborio se za poziciju s ruba kaznenog prostora i lijepo pogodio za konačnih 3:0.

U završnici susreta Juventus je mogao barem do poravnanja, ali rezultat se više nije mijenjao. Završilo je 3:0, a Rakitića je u 77. minuti zamijenio Paulinho.

Olympiakos - Sporting 2:3 - 0:1 Seydou Doumbia (2.), 0:2 Gelson Martins (13.), 0:3 Bruno Fernandes (44.), 1:3 Felipe Pardo (90.), 2:3 Felipe Pardo (93.)

Krvnik Riječana Olympiakos poražen je na svom travnjaku od Sportinga iz Lisabona za kojeg je u završnici zaigrao i bivši igrač Rijeke Stefan Ristovski.

Sporting je sav posao odradio u prvom poluvremenu kada je postigao tri pogotka, stvorio još niz prilika i apsolutno nadigrao Grke.

Već u 70. sekundi Seydou Doumbia utišao je domaće navijače da bi vrlo brzo na 2:0 povisio Gelson Martins.

Nastavili su gosti s odličnom igrom pa su okvir gola tresli Fernandes i Martins prije nego je Fernandes povisio na 3:0 u završnici prvog dijela nakon nove očajne reakcije domaće obrane.

U završnici susreta Olympiakos je smanjio golovima Parda, ali bilo je prekasno za preokret i Sporting je zasluženo odnio sva tri boda.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Chelsea6:0Qarabağ
Roma0:0Atlético Madrid
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabag 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2017. u 15:52
    svaka čast Messiju, smao on more Barcu ove sezone izvuć
    Obrisan korisnik