Nogomet

VIDEO: Mbappe zabio i ušao u povijest, uvjerljive pobjede Uniteda, PSG-a i Bayerna, preokret u Lisabonu

Dario Dodić • utorak, 12.09.2017.
VIDEO: Mbappe zabio i ušao u povijest, uvjerljive pobjede Uniteda, PSG-a i Bayerna, preokret u Lisabonu
Foto: EPA

Natjecanje po skupinama Lige prvaka započelo je i u skupinama A i B. Kylian Mbappe zabio je u uvjerljivoj pobjedi PSG-a kod Celtica i ušao u povijest, Marcus Rashford nastavio je sjajan niz, Manchester United i Bayern upisali su uvjerljive pobjede, dok je CSKA preokretom došao do sva tri boda u gostima kod Benfice...

Manchester United - Basel 3:0

Basel je u prvom kolu skupine A Lige prvaka morao na teško gostovanje, kod Manchester Uniteda na Old Trafford. Teško gostovanje urodilo je teškim porazom, momčad Josea Mourinha s uvjerljivih je 3:0 započela nastup u Ligi prvaka.

Od prvog sučevog zvižduka krenula je ofenziva Uniteda, no tek su u 35. minuti načeli mrežu gostiju. S desne je strane lijepo ubacio Young, a 100. belgijski gol u Ligi prvaka postiže ni manje ni više nego Marouane Fellaini. Glavom, naravno. Fellaini je ušao nakon manje od 20-ak minuta igre jer se ozlijedio Paul Pogba.

U nastavku su Crveni vragovi brzo slomili otpor Švicaraca, već u 53. minuti Romelu Lukaku zabija za 2:0, u svom debiju u Ligi prvaka. Belgijac je u šest nastupa u dresu Uniteda šest puta zatresao protivničku mrežu. Za konačnih 3:0 u završnici susreta nakon lijepe akcije domaće momčadi poentira Marcus Rashford. Mladi je Rashford tako zabio u debiju u Premiershipu, Europskoj ligi, Ligi prvaka, Liga kupu, U-21 reprezentaciji, ali i seniorskoj reprezentaciji.

Benfica - CSKA Moskva 1:2

Moskovski CSKA je do punog plijena u Lisabonu došao preokretom protiv Benfice. Sva tri gola pala su u drugom poluvremenu, domaćini su dominirali i poveli u 50. minuti, strijelac je bio Seferović.

No, Rusi se brzo vraćaju u igru, Vitinho iz najstrože kazne u 63. minuti zabija za 1:1, a pobjedu gostima donosi snalažljivi Žamaletinov nakon odbijanca osam minuta kasnije.


All Goals - Benfica SL 1-2 CSKA Moskow 12.09.2017 by Hideaki--

Celtic - PSG 0:5

Kylian Mbappe tek je stigao u Paris Saint-Germain i već se upisao u povijest. Mlad je tinejdžer zabio u uvjerljivoj pobjedi PSG-a u gostima kod Celtica i tako postao jedini nogometaš koji je kao tinejdžer u Ligi prvaka zabio u dresu dva različita kluba.

Inače, poraz 5:0 najteži je Celticov poraz u Celtic Parku u europskim natjecanjima. Sve je krenulo nizbrdo za škotske prvake već u 19. minuti kada je Rabiot odlično uposlio Neymara, koji još jednom potvrđuje da uživa igrati protiv Celtica (11 golova i asistencija u pet utakmica u Ligi prvaka), lijepo zabija pod gredu za 1:0 gostiju.

Nakon nešto više od pola sata igre Parižani podižu na 2:0. Glavom je loptu nakon ubačaja s desne strane spustio Neymar, promašio je Cavani, a loptu u mrežu pospremio Mbappe. Šest minuta kasnije Cavani nije promašio, iz jedanaesterca zabija za 3:0.

U završnici je Lustig autogolom povisio na 4:0, za konačnih 5:0 zabija Cavani u 85. minuti. Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta za Celtic.

Bayern - Anderlecht 3:0

Iako uopće nije impresionirao, njemački prvak Bayern na Allianz Areni je upisao uvjerljivu pobjedu 3:0 protiv belgijskog Anderlechta i tako isprao gorak okus prvenstvenog poraza protiv Hoffenheima.

Imali su Bavarci igrača više i prednost od jednog pogotka nakon nešto više od desetak minuta igre - Kums je skrivio jedanaesterac na Lewandowskom i pocrvenio, Poljak sam pretvara najstrožu kaznu u gol.

Domaći su navijači na drugi gol čekali sve do 65. minute, kada je Kimmich s desne strane ubacio i u sredini pronašao usamljenog Alcantaru, koji lagano zabija za 2:0. 3:0 postavlja Kimmich u 90. minuti na dodavanje Boatenga, iako se činilo kako je u trenutku upućivanja lopte Kimmich bio u zaleđu. Bayern je pobjedom popravio rekord Lige prvaka, koji su Bavarci držali i dosad, pobijedili su u 14 uzastopnih utakmica na otvaranju Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayern3:0Anderlecht
Celtic0:5PSG
1PSG 625:4+2115
2Bayern 613:6+715
3Celtic 65:18-133
4Anderlecht 62:17-153

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2017. u 15:51
    ma meni i nije baš nešto ovaj rekord od Mbappe, ali Rashfordov je, njemu svaka čast, svojevremeno je Pato tako zabio u debiju za Santos ja mislim, Brazil i onda za Milan ako se sićam 2 gola Napoliu
    Obrisan korisnik
  • narada10813.09.2017. u 12:56
    oba rekorda mladica su vrhunska, samo meni se cini da onaj Rashforda nece nikada, a ma bas nikada, nece biti dostignut.
    narada108