Tenis

WTA Seoul: Kraj za drugu i treću nositeljicu, Ostapenko ide dalje

Mihaela Bradovski • utorak, 19.09.2017.
WTA Seoul: Kraj za drugu i treću nositeljicu, Ostapenko ide dalje
Foto: EPA

Tri nositeljice na WTA turniru u Seoulu ovog utorka oprostile su se od daljnjeg natjecanja. Prvopostavljena Jelena Ostapenko ipak je bila uspješna...

Na turniru u Seoulu iznenadila je domaća igračica Na-Lae Han koja je u dva seta svladala Kristynu Pliškovu sa 6:4, 6:4. Han je u glavni turnir ušla uz pozivnicu organizatora i opravdala ju je na najbolji mogući način, pobjedom protiv treće nositeljice.

"Gledala sam i analizirala njezine mečeve na Youtubeu te tako pripremila taktiku za ovaj meč. Kristyna jako dobro servira i bilo je vrlo važno da i moj servis bude kvalitetan jer u protivnom ne bih imala baš nikakve šanse", istaknula je Korejka koja je tek 274. na WTA ljestvici.

Iznenadila je i Richel Hogenkamp koja je u nizozemskom dvoboju svladala Kiki Bertens. Druga nositeljica je uzela prvi set, ali Hogenkamp je došla do preokreta i upisala neočekivanu pobjedu. Bertens je tako stigla do četvrtog poraza u nizu, a Hogenkamp je prekinula niz od tri uzastopna poraza.

Prva nositeljica Jelena Ostapenko u dva seta svladala je Johannu Larsson. Ostapenko je imala problema u prvom setu kojeg je osvojila u tie-breaku, međutim u drugom je potpuno dominirala i uvjerljivo slavila. U Seoulu će pokušati doći do svoje druge turnirske titule u karijeri uz onaj čudesno osvojeni Roland Garros ove godine.

Od turnira se oprostila osma nositeljica Christina McHale koja je poražena od nizozemske kvalifikantice Arantxe Rus. Rus je čak sedam puta osvajala servis protivnice i to se na kraju pokazalo ključnim u ovom dvoboju.

WTA Seoul, prvo kolo:
Veronica Cepede (Paragvaj) - Peangtarn Plipuech (Tajland, Q) 6:3, 6:2
Na-Lae Han (Južna Koreja, WC) - Kristyna Pliškova (Češka, 3) 6:4, 6:4
Denisa Allertova (Češka) - Andrea Petković (Njemačka) 6:2, 7:5
Nao Hibino (Japan) - Kai-Chen Chang (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:4
Nicole Gibbs (SAD) - Su Jeong Jang (Južna Koreja, WC) 6:3, 7:5
Richel Hogenkamp (Nizozemska) - Kiki Bertens (Nizozemska, 2) 5:7, 6:4, 6:3
Jelena Ostapenko (Latvija, 1) - Johanna Larsson (Švedska) 7:6(6), 6:1
Arantxa Rus (Nizozemska, Q) - Christina McHale (SAD, 8) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!