Nogomet

VIDEO: Batshuayi donio veliko slavlje Chelseaju u Madridu, Mandžukić potvrdio pobjedu Juventusa

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.09.2017.
VIDEO: Batshuayi donio veliko slavlje Chelseaju u Madridu, Mandžukić potvrdio pobjedu Juventusa
Foto: EPA

U skupinama C i D Barcelona i Chelsea odnijeli su pobjedu u gostima dok je Juventus uz pogodak Marija Mandžukića slavio na svom travnjaku...

Skupina C

Atletico Madrid - Chelsea 1:2 - 1:0 Antoine Griezmann (41.-11m), 1:1 Alvaro Morata (60.), 1:2 Michy Batshuayi (94.)

Uz susret između PSG-a i Bayerna, svakako najzanimljviiji dvoboj srijede bio je onaj u Madridu između Atletica i Chelseaja. Nije riječ o momčadima koje će igrati toliko napadački i otvoreno kao Parižani i Bavarci, ali s taktičke strane svakako iznimno zanimljiv susret.

Dugo se činilo kako će bod zadovoljiti i jedne i druge, susret se nekako primirio u zadnjih 15 minuta, ali u zadnjem napadu na susretu Chelsea je stigao do sva tri boda.

Atletico je poveo u završnici prvog poluvremena nakon što je David Luiz skrivio kazneni udarac startom nad Lucasom. Penal je izveo Antoine Griezmann i zabio za vodstvo.

Gosti su do poravnanja došli nakon 15 minuta igre u drugom dijelu. Lijepa akcija Chelseaja, dobro prebačena lopta za Hazarda koji je ubacuje s desne strane, a Alvaro Morata, koji se pošteno ispromašivao u ovom susretu, prosljeđuje je u mrežu.

Kada se činilo da će dvoboj završiti 1:1, Alonso je ubacio loptu u kazneni prostor gdje do nje dolazi Michy Batshuayi i šalje je iza leđa Jana Oblaka.

Skupina D

Sporting Lisabon - Barcelona 0:1 - 0:1 Sebastian Coates (49.-autogol)

Barcelona se dosta mučila u Lisabonu protiv Sportinga i tek autogolom Coatesa stigla je do pobjede. Katalonci nisu bili uvjerljivi, međutim iz ovog dvoboja pamtit će tri boda i to je ono najbitnije.

Ivan Rakitić u gostujućem sastavu odradio je cijelu utakmicu.

Trenutak odluke dogodio se u 49. minuti kada gosti sretno dolaze do pogotka. Messi je ubacio iz slobodnog udarca, Luis Suarez slučajno je i iznenađujuće došao do lopte, ona se od njega odbija u Coatesa i nakon toga odlazi u mrežu Ruija Patricija.

Pokušali su domaćini doći do poravnanja, ali nisu uspjeli i Barcelona nosi puni plijen.

Juventus - Olympiakos 2:0 - 1:0 Gonzalo Higuain (69.), 2:0 Mario Mandžukić (80.)

Olympiakos je nakon promjene trenera pružio dobar otpor Juventusu u Torinu, međutim nije uspio uzeti niti bod. Juventus je na kraju odnio sva tri boda i to potpuno zasluženo.

Mario Mandžukić odigrao je dobru utakmicu, bio i strijelac i još jednom pokazao kako je iznimno bitan kotačić talijanskog prvaka.

Sve do 69. minute domaćin nije mogao do pogotka iako je imao niz dobrih prilika. Onda je Gonzalo Higuain pronašao put lopti do mreže nakon što se najbolje snašao u gužvi.

Mandžukić je samo stavio točku na i deset minuta prije kraja, Dybala je bio u akciji i pokušao postići pogodak, vratar Proto skrenuo je loptu, ali samo do Mandžukića od kojeg se lopta odbija u mrežu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Qarabağ1:2Roma
Atlético Madrid1:2Chelsea
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabağ 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!