Liga prvaka, skupina C, 2. kolo, 27.09.2017, 18:00 h
Qarabağ 1:2 Roma
Roma

VIDEO: Roma u povijesnom nastupu u Azerbadjžanu do pobjede protiv Qarabaga

Dario Dodić • srijeda, 27.09.2017.
VIDEO: Roma u povijesnom nastupu u Azerbadjžanu do pobjede protiv Qarabaga
Foto: EPA

U prvoj utakmici današnjeg programa drugog kola Lige prvaka nogometaši Rome upisali su pobjedu u gostima kod Qarabaga, u prvoj utakmici u povijesti Lige prvaka igranoj u Azerbajdžanu...

Romi je pripala čast biti prvi klub koji će odigrati utakmicu Lige prvaka na teritoriju Azerbajdžana u povijesti natjecanja. Debitant u Ligi prvaka Qarabag i u drugom je nastupu upisao poraz, Roma je s 2:1 upisala prvu pobjedu u posljednjih osam nastupa u Ligi prvaka. Gledamo li samo gostujuće utakmice, nakon dugih 2520 dana Roma je pobijedila u gostima u Ligi prvaka.

Sve zanimljivo dogodilo se u prvih pola sata dvoboja u Bakuu, Roma je ekspresno riješila pitanje pobjednika i onda bez većih problema čuvala rezultat do kraja susreta.

Već u sedmoj minuti gosti su poveli. Nakon kornera s desne strane domaći vratar Šehić slabo je odbio loptu, točno na noge Pellegrinija, koji je vraća u peterac Qarabaga, na glavu Kostasa Manolasa, koji zabija svoj treći pogodak u Ligi prvaka, prvi nakon studenoga 2013. godine.

U 15. minuti bilo je već 2:0 za Romu. Kakva bi to utakmica bila kada se i Edin Džeko ne bi upisao u strijelce. Bosanskohercegovački napadač u fantastičnoj je formi što je potvrdio i danas. Na dodavanje El Shaarawyja iz teške situacije Džeko zabija od grede, bio je to 100. gol Rome u Ligi prvaka (ne računajući nastupe u pretkolima). U posljednje četiri utakmice za Romu Džeko je postigao šest golova i dodao jednu asistenciju.

Prvi gol za Qarabag u Ligi prvaka postigao je u 28. minuti Henrique. Ndlovu ga je pravovremeno uposlio, a Henrique lijepo poentirao za, kako se kasnije ispostavilo, konačnih 1:2.

Roma je više-manje bez ikakvih poteškoća kontrolirala utakmicu, tek je u završnici priprijetio Ndlovu, ali nije bio precizan.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Qarabağ1:2Roma
Atlético Madrid1:2Chelsea
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabag 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!