Košarka

Poljaci nisu nadoknadili zaostatak iz prvog susreta, Škifić dvoznamenkast

Branimir Korać • petak, 29.09.2017.
Poljaci nisu nadoknadili zaostatak iz prvog susreta, Škifić dvoznamenkast
Foto: Martina Japundžić

Posljednji sudionik završne runde kvalifikacija Fibinog Eurokupa je izraelska Bnei Herzliya. U uzvratnom susretu polufinala kvalifikacija zadržala je prednost iz prvog susreta protiv poljskog Slama...

Bnei Herzliya opravdala je ulogu favorita u srazu s Poljacima i izborila nastup u završnom krugu Fibinog Eurokupa. Poljski Slam poražen je u Izraelu 84:74 i taj zaostatak nije uspio nadoknaditi na svom parketu.

Poljaci su odnijeli pobjedu u uzvratnom susretu, ali s nedovoljnih 65:64 što je značilo da Izraelci ipak idu dalje te će igrati protiv Porta za ulazak u skupinu.

"Nisam osoba koja voli gubiti i htio sam pobjedu protiv Bnei Herzliye. Znali smo da je protivnik kvalitetan i to je pokazao u ovom susretu, borili smo se i ostavili srce na terenu. U posljednjoj četvrtini pronašli smo put do pobjede, ali nije bilo dovoljno za prolaz dalje", kaže trener Poljaka Emil Rajković.

U njegovom sastavu Mateusz Kostrzewski ubacio je 13 poena, Aaron Johnson 11 uz sedam asistencija i šest skokova, a Jure Škifić za 26 minuta dodao je deset poena (5/8 za dva, 0/1 za tri) i pet skokova. Kod Izraelaca Taurean Green ubacio je 19 poena, a Shawn Dawson 15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!