Rukomet

Našičani gostuju u Estoniji: "Ovo je za nas polufinale Svjetskog prvenstva"

Branimir Korać • petak, 06.10.2017.
Našičani gostuju u Estoniji: "Ovo je za nas polufinale Svjetskog prvenstva"
Foto: EPA

Rukometaši Nexe u subotu gostuju u Polvi gdje će protiv istoimenog domaćina u prvom susretu drugog pretkola EHF kupa hvatati što bolji rezultat...

Nakon poraza u Bjelorusiji protiv Meškova, Našičani su se odmah zaputili za Estoniju gdje će u subotu igrati protiv Polve u prvom susretu drugog pretkola EHF kupa. Trener Hrvoje Horvat traži od svojih igrača bolji nastup nego u drugom dijelu u Brestu.

"Iza nas je loše drugo poluvrijeme na utakmici protiv Meškova i dug put koji smo imali od Bresta do Polve. Naš je glavi zadatak sada osvježiti se, odmoriti i pojačati koncentraciju za utakmicu protiv Polve. Ovo je za nas polufinale Svjetskog prvenstva, veliki prioritet smo stavili na ove dvije utakmice protiv estonske momčadi. Želimo napraviti promjene u obrani kako bi ona bila čvrsta i neprobojna, uz što više prekršaja i deveteraca želimo dominirati na subotnjoj utakmici. Time želimo riješiti problem koji je naš središnji blok imao na utakmici SEHA Gazprom lige u Brestu. Očekujem dobru utakmicu s naše strane i povoljan rezultat za uzvrat."

Vratar Našičana Kristian Pilipović upozorava da neće biti jednostavno i traži maksimalnu ozbiljnost.

"Moramo biti u potpunosti koncentrirani i fokusirani od prve sekunde utakmice. Ovo je polufinale kvalifikacija za skupine EHF lige i maksimalno smo ozbiljni. Želimo prolaz u završnicu kvalifikacija. U Polvi nas očekuje puna dvorana i neugodan protivnik koji nema što izgubiti. No, mi smo favoriti u ovim utakmicama i to želimo potvrditi. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uspjeli."

Susret počinje u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!