Rukomet

Flensburg izbjegao poraz u Poljskoj, Veszprem bolji od Kiela

Branimir Korać • nedjelja, 08.10.2017.
Flensburg izbjegao poraz u Poljskoj, Veszprem bolji od Kiela
Foto: EPA

Uz dvoboj između PPD Zagreba i Wisle, odigrani su i preostali susreti četvrtog kola grupne faze Lige prvaka, viđeno je nekoliko velikih susreta s neizvjesnim završnicama...

Jedna od najzanimljivijih nedjeljnih utakmica u Ligi prvaka bila je ona u Veszpremu gdje je istoimeni domaćin ugostio Kiel. U dvoboju starih znanaca uspješniji su bili Mađari koji su odnijeli pobjedu 26:24 u susretu u kojem je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme.

Kiel je bolje krenuo u utakmicu i u prvom dijelu vodio je i s četiri gola prednosti, Mađari su se vratili na 12:12 da bi Bilyk, Zarabec i Wiencek u zadnjih dvije minute donijeli Kielu 15:12 na odmoru.

Drugi dio drugačija priča. Njega je Veszprem otvorio s 3:0, vrlo brzo stigao i do vodstva nakon čega je kontrolirao susret do samog kraja i osigurao novu pobjedu. Mađari su na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom dok je Kiel, vjerovali ili ne, na posljednjem mjestu sa samo dva boda i s uvjerljivo najmanje postignutih pogodaka.

Momir Ilić sa šest golova i Mate Lekai s pet bili su najbolji kod Veszprema za kojeg je Renato Sulić postigao dva gola. Kod Kiela Steffen Weinhold daleko najbolji s osam golova.

Tvrda utakmica odigrana je u Danskoj gdje je Meškov Brest na kraju ipak bio bolji od Aalborga s 23:20. Nije bilo jednostavno, Danci su se dobro držali u prvom dijelu, ali loš ulazak u nastavak susreta im je presudio i Meškov odnosi pobjedu.

Bjelorusi tako prekidaju niz od dva uzastopna poraza, dolaze do druge pobjede i hvataju priključak s Flensburgom i PSG-om koji su neposredno ispred njih.

Ovdje ih je do pobjede predvodio Petar Đorđić koji je postigao sedam golova, a kod Aalborga najefikasniji bio je Andreas Jensen s četiri gola dok je Lovro Jotić dodao dva.

Iznenađenja nije bilo u Parizu, superjaki PSG bio je prejak za Pivovarnu Laško iz Celja te je slavio rutinski s 32:27. Domaćin je kontrolirao susret bez većih problema i uzeo očekivane bodove.

Čak desetorica Parižana upisali su se među strijelcu, a među njima i Luka Stepančić s jednim pogotkom. Po sedam su postigli Sander Sagosen i Uwe Gensheimer. Vrlo raspoložen na drugoj strani bio je Žiga Mlakar s čak deset golova, tri je dodao Kristian Bećiri.

Remijem je završen veliki dvoboj u Poljskoj gdje je Kielce ugostio Flensburg. Domaćin je ispod očekivanja odradio ova četiri kola Lige prvaka, no Talant Dujšebaev ne mora biti zabrinut za posao, tijekom tjedna potpisao je novi ugovor.

Ovdje je njegova momčad bila na putu prema pobjedi, sredinom drugog dijela vodila je 22:16, no onda je došlo do velikog pada, gosti su susret zaključili serijom 4:0 i golom Mariusa Steinhausera u posljednjim trenucima izvukli bod.

Karol Bielecki predvodio je Kielce sa šest golova, a Marko Mamić i Manuel Štrlek dodali su po jedan gol. Kod gostiju Steinhauser postigao je pet golova.

Skjern je visoko svladao Ademar Leon s 33:25 i tako zasjeo na vrh skupine. U laganoj pobjedi Danaca istaknuli su se s po osam golova Markus Olsson i Anders Eggert, a kod gostiju po pet pogodaka postigli su Alejandro Costoya Rodriguez i Mario Lopez Alvarez.

Motor i Metalurg remizirali su 28:28 u Harkivu u vrlo zanimljivom susretu u kojem je Metalurg vodio na poluvremenu 18:12, ali nije znao zadržati vodstvo. Imali su Makedonci tijekom prvog dijela i plus devet, domaćinu je prijetila katastrofa, ali umjesto da se ona i dogodi, Motor je stigao do boda golom Puhouskog u završnici susreta.

Kod Metalurga još jednu odličnu utakmicu odigrao je Halil Jaganjac koji je postigao sedam golova, jednako kao i Aleksandar Gugleta. Na drugoj strani Zahar Denisov postigao je osam golova, a Aidenas Malasinskas pet.

U golijadi u Norveškoj Elverum je svladao Dinamo iz Bukurešta s 40:32. Susret u kojem su obrane bile u drugom planu pripao je Norvežanima predvođenima s osam golova Andrea Lindboea, norveškog reprezentativca, dok je na drugoj strani deset golova postigao Marius Iulian Mocanu.

Problema nije bilo za Montpellier koji je rutinski došao do bodova u Istanbulu protiv Bešiktaša, Francuzi su slavili 36:32 uz sedam golova Vida Kavtičnika, šest Valentina Portea te po pet Michaela Guigoua i Benjamina Afgoura. Ramazan Döne s deset golova predvodio je domaćina dok je sedam dodao Faruk Vražalić.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barlinek Industria Kielce25:25Flensburg
AaB Handball20:23Meškov Brest
Telekom Veszprem26:24Kiel
Paris Saint-Germain32:27Celje Pivovarna L.
1Paris Saint-Germain 14424:378+4634
2Telekom Veszprem 14407:378+2926
3Flensburg 14410:391+1925
4Kiel 14366:361+523
5Barlinek Industria Kielce 14418:408+1021
6Meškov Brest 14374:406-3214
7Celje Pivovarna L. 14398:434-3610
8AaB Handball 14364:405-417

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!