Košarka

Finski izbornik obrušio se na Euroligu: "Oni jednostavno ne razumiju povezanost igrača i reprezentacija"

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.10.2017.
Finski izbornik obrušio se na Euroligu: "Oni jednostavno ne razumiju povezanost igrača i reprezentacija"
Foto: EPA

Bliži se početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, a rat između Fibe i Uleba se nastavlja. Euroliga se čvrsto drži svojih termina i to stvara probleme nacionalnim savezima koji bi trebali u reprezentacijama i euroligaške igrače...

Henrik Dettmann je u intervjuu za službenu stranicu Saveza napao Euroligu i stao na stranu Fibe koja pokušava dobiti i euroligaške igrače u kvalifikacijskom terminu. Dettmann nema uopće dobro mišljenje o Euroligi i njezinom djelovanju.

"Apsurdno je da je Euroliga izdala priopćenje kako je zabrinuta zbog velikog broja putovanja tijekom reprezentativnog termina. Ako se vratimo u 2016. godinu, Euroliga je gotovo udvostručila broj utakmica za svaku momčad u regularnom dijelu sezone. Iako ima ambiciju postati europski NBA, liga se s godinama smanjivala. Euroliga je poput supermoćnika u geopolitičkom šahu. Dijeli svo bogatstvo između nekoliko prijatelja, pokušava utjecati na srednju klasu, gledatelje i podiže oružje na svakog tko se ne slaže s njezinim mišljenjem."

"Najgore je ako ne bude nikakvog rješenja pa klubovi i savezi prebace lopticu na igrače neka sami odluče. Međutim posao igrača nije da vode tuđe ratove već da igraju košarku. Zanimljiv je potez Jorgea Garbajose iz Španjolskog košarkaškog saveza koji je pozvao sve euroligaške igrače da se odazovu u reprezentaciju kako ne bi prekršili španjolski zakon. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to rasplesti."

Dettmann upozorava na važnost igranja u dresu reprezentacije i ističe kako svi igrači s velikom željom nastupaju u nacionalnim momčadima.

"Tijekom 25 godina karijere izbornika vidio sam jako dobro koliko je reprezentacija važna svim igračima i koliko silno žele igrati u nacionalnom dresu. Ljudi koji vode Euroligu jednostavno ne razumiju povezanost igrača i reprezentacija."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!