Nogomet

VIDEO: Preokret Bešiktaša protiv Subašićevog Monaca, Real bez punog plijena protiv Tottenhama

Petar Jenjić • utorak, 17.10.2017.
VIDEO: Preokret Bešiktaša protiv Subašićevog Monaca, Real bez punog plijena protiv Tottenhama
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kolu u skupinama G i H. Madridski Real namučio se protiv Tottenhama i odigrao 1:1, kao i Borussija Dortmund u gostima kod APOEL-a. Subašićev Monaco izgubio je u Kneževini od Bešiktaša, dok je u golijadi u Leipzigu istoimeni domaćin svladao Porto...

Skupina G

RB Leipzig - Porto 3:2

Pet pogodaka u prvom poluvremenu mogli su vidjeti gledatelji u Leipzigu, a sretniji i zadovoljniji stadion su napustili domaći navijači jer je njihova momčad slavila s 3:2.

U drugom poluvremenu mreže su mirovale, rezultat se nije promijenio pa je RB Leipzig upisao prvu pobjedu u Ligi prvaka. S druge strane, Portu je ovo drugi poraz i trenutno je na trećem mjestu.

Leipzig je uz malo sreće došao u vodstvo u 8. minuti, lošu reakciju gostujućeg vratara iskoristio je Willi Orban i iz blizine je pospremio u mrežu.

Nije se dugo trebao čekati odgovor portugalske momčadi, tek deset minuta. Vincent Aboubakar lijepo je iskoristio Felipeovo proigravanje glavom i iz okreta sjajno pogodio suparnički gol.

Zaista prekrasna akcija, od gola do gola, uslijedila je u 38. minuti kada se domaćin vratio u vodstvo. Emil Forsberg utrčao je u kazneni prostor i na dodavanje Marcela Sabitzera poentirao.

Tri minute kasnije Jean-Kevin Augustin iskoristio je slabu reakciju obrane Porta i podebljao vodstvo njemačke momčadi. Vrlo efikasno prvo poluvrijeme pogotkom su zaključili gosti, dobru akciju nakon kornera realizirao je Ivan Marcano.

Nastavak susreta ponudio je još nekoliko prilika, posebno Leipziga, ali se rezultat nije mijenjao.

Monaco - Bešiktaš 1:2

Treća utakmica, treća pobjeda. To je statistika Bešiktaša koji koristi dobar ždrijeb na najbolji mogući način. Nakon pobjeda protiv Porta i RB Leipziga, na red je došao najteži ispit - gostovanje kod Monaca. Turska momčad uspješno ga je odradila, preokretom došavši do sva tri boda.

Za razliku od Bešiktaša Monaco se jako muči s formom u Europi ove sezone i trenutno je na posljednjem mjestu skupine s jednim bodom kojeg je osvojio još u prvom kolu.

Momčad iz Kneževine povela je u 30. minuti nakon lijepe kombinacije Balda Keite i Radamela Falcaa. Kolumbijac je bio neumoljiv, zaobišao je jednog braniča i hladnokrvno pospremio loptu u mrežu.

Tek četiri minute kasnije utakmica je bila na početku, Cenk Tosun iskoristio je ubacivanje Ricarda Quaresme i glavom skrenuo loptu u gol nemoćnog Danijela Subašića. Isti je igrač donio turskoj momčadi potpuni preokret u 55. minuti.

Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco, dok je Matej Mitrović cijeli susret odgledao s klupe Bešiktaša.

Skupina H

Real Madrid - Tottenham 1:1

Dvije momčadi s istim brojem bodova i gol razlikom susrele su se na Santiago Bernabeu. Iako su se obje ekipe nadale kako bi to mogle promijeniti, stanje na ljestvici ostaje isto. I jedni i drugi morali su se zadovoljiti bodom koji će zasigurno teže pasti Realu koji je bio bolja momčad u drugom poluvremenu.

Real je već u četvrtoj minuti mogao do prednosti, lijepa akcija došla je do Cristiana Ronalda koji glavom pogađa stativu, na odbijanac natrčava Karim Benzema, ali puca samo pored gola. Domaćin je u potpunosti gospodario terenom, ali sljedeću veliku priliku imao je Tottenham kada se Harry Kane našao sam na desetak metara od gola, pucao glavom, no ravno u Keylora Navasa.

Desetak minute potrajalo je mirno razdoblje nakon čega je uslijedio šok za većinu gledatelja na Santiago Bernabeu. Aurier je u 28. minuti ubacio prizemnu loptu s desne strane, Raphael Varane bio je u dvoboju s Kaneom i nespretno je skrenuo u vlastitu mrežu.

U samoj završnici poluvremena Real je došao do izjednačenja nakon što je Aurier skrivio kazneni udarac. Siguran izvođač bio je Ronaldo kojem je to bio deseti pogodak u Ligi prvaka protiv engleskih momčadi u 13. nastupu.

Opasno je pritisnuo Kraljevski klub u drugom poluvremenu, a Karim Benzema propustio je još jednu veliku priliku, udarac iz blizine obranio mu je Hugo Lloris. Pokušao je i Ronaldo s ruba kaznenog prostora, no gostujući vratar bio je vrlo raspoložen.

Domaćin je pritisnuo englesku momčad u preostalim minutama, tražeći vodeći pogodak i tri boda, ali nije bio uspješan. Luka Modrić odigrao je cijeli susret za madridsku momčad.

APOEL - Borussia Dortmund 1:1

Dortmundska Borussia može žaliti što niti u trećoj utakmici u Ligi prvaka ove sezone nije uzela puni plijen. Bila je bolja momčad kroz veći dio susreta i izgledala kudikamo opasnije, stvarajući puno ozbljnije prilike, no morat će se zadovoljiti bodom.

Osim što je bio u podređenom položaju kroz veći dio prvog poluvremena, domaćin je ostao i bez dvojice igrača jer je trener bio prisiljen izvući iz igre Igora de Camarga i Boya Watermana zbog ozljeda.

Ipak, to nije omelo domaćina koji je u 62. minuti došao do vodstva, zahvaljujući dvjema slabim reakcijama Romana Burkija. Iskoristio je to Mickael Pote na najbolji mogući način i obradovao domaće navijače.

Pet minuta kasnije njemačka momčad vraća utakmicu na početak, dobro odigranu akciju završio je Sokratis koji je glavom pospremio loptu u suparničku mrežu.

Njemačka momčad tražila je pobjednički pogodak i bila vrlo blizu u sudačkoj nadoknadi, no Aubameyang nije uspio matirati domaćeg vratara.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Monaco1:2Bešiktaš
RB Leipzig3:2Porto
1Bešiktaš 611:5+614
2Porto 615:10+510
3RB Leipzig 610:11-17
4Monaco 66:16-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!