Nogomet

VIDEO: AEK u Atenu nosi veliki bod, Lyonu derbi u Liverpoolu

Luka Medić • petak, 20.10.2017.
VIDEO: AEK u Atenu nosi veliki bod, Lyonu derbi u Liverpoolu
Foto: EPA

Ni treće kolo Europske lige nije prošlo bez iznenađenja. AEK je kod Milana odigrao 0:0, a pobjede su upisali Hoffenheim, Lyon i Atalanta…

Nogometaši Rijeke upisali su pobjedu na gostovanju u Beču, a u drugom susretu te skupine Milan je na svom San Siru dočekao AEK. Bio je to dvoboj prve i druge momčadi u skupini hrvatskog prvaka, a susret je završen bez pogodaka 0:0. Hrvatska je imala svoje predstavnike u oba tabora. Za Milan je od 62. minute igrao Nikola Kalinić, dok je Marko Livaja započeo susret za goste, a igru je napustio u 75. minuti.

Kao što se i očekivalo, domaćini su imali inicijativu od samog početka, a gosti su bili defenzivno orijentirani. Milan je već u osmoj minuti zatresao mrežu AEK-a, no pogodak Cutronea nakon sjajnog dodavanja Susa suci su poništili radi zaleđa. U prvih 45 minuta vrijedi izdvojiti i pokušaj Susa s vrha kaznenog prostora kojeg je obranio vratar gostiju Anestis.

U drugom dijelu susreta Milan je imao nekoliko dobrih prilika, ali to nije bio dan izabranika Vincenza Montelle. Strateg talijanskog giganta u 62. minuti dao je priliku Nikoli Kaliniću, ali ni hrvatski napadač nije uspio pobiti grčki bunker. Nakon tri kola Milan je na vrhu sa sedam bodova, AEK je drugi s pet. Rijeka ima tri boda i na trećem je mjestu, Austria je posljednja s jednim bodom. U četvrtom kolu, 2. studenog, Milan će na gostovanje u Grčku, Rijeka dočekuje Austriju.

Embed from Getty Images

U skupini A sastali su se Villarreal i praška Slavia. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti već nakon pola sata igre imali 0:2, ali domaćini su do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti. Gosti su poveli pogotkom Necida u 18. minuti, a na 2:0 povećao je Danny desetak minuta kasnije. To nije obeshrabrilo domaćine koji su u svega tri minute postigli dva pogotka i stigli do izjednačenja. Prvo je u 41. strijelac bio Trigueros, dok je u posljednjim trenutcima prvog dijela izjednačio Bacca. Kako u drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, svaka momčad osvojila je po bod.

Ranije je u ovoj skupini Astana pred svojim navijačima deklasirala Maccabi s visokih 4:0. U prvom dijelu dva pogotka postigao je Twumasi, dok je u drugih 45 minuta dvostruki strijelac bio Kabananga. Hrvatski nogometaš u dresu kazahstanskog predstavnika, Marin Tomasov, ušao je u igru u 75. minuti.

Embed from Getty Images

Nakon tri kola na čelu skupine A nalazi se Villarreal s pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Slavia. Astana je treća s četiri boda, a posljednji je Maccabi s jednim osvojenim bodom. U idućem kolu Astana gostuje kod Maccabija, Villarreal kod Slavije.

Napeto je bilo i u skupini B gdje su na kraju oba susreta završena bez pobjednika. Kao i Villarreal i Slavia, Dinamo Kijev i Young Boys odigrali su 2:2. Gosti su dva puta vodili na utakmici, ali domaćini su na koncu uspjeli doći do boda. Josip Pivarić igrao je cijeli susret za domaću momčad, dok je Domagoj Vida igrao do 80. minute.

Švicarska momčad povela je u Kijevu preko Assalea u 17. minuti susreta. U 34. izjednačio je Mbokani, a samo pet minuta kasnije Assale je svoj drugim pogotkom na utakmici ponovno doveo Young Boys do prednosti. Ipak kratko nakon povratka s odmora Dinamo je ponovno izjednačio, u 49. minuti strijelac je bio Morozjuk. Dodajmo kako su gosti posljednjih nekoliko minuta susreta odigrali s igračem manje nakon što je pocrvenio Sanogo.

Drugoj utakmici ove skupine pripada atribut utakmica dana. Sigurno ne po ljepoti igre ili snazi momčadi, no kada se u europskoj utakmici susreću albanski i srpski predstavnik, to je onda više od nogometa. U Elbasaniju, Skenderbeu je dočekao Partizana, a susret je završio bez pobjednika 0:0. Gosti su bili bolji većim dijelom susreta, no pogotka nisu stigli. Još dalje pogotku bili su domaći igrači koji nijednom u 90 minuta nisu uputili udarac prema vratima gostiju.

Embed from Getty Images

Nakon tri kola vodi kijevski Dinamo sa sedam bodova. Young Boys je u tri susreta upisao tri remija i s tri boda drži drugo mjesto. Na začelju su Partizan i Skenderbeu s bodom manje. Isti suparnici sastaju se 02.11. kada Yong Boys dočekuje Dinamo, a Partizan Skenderbeu.

U skupini C Hoffenheim je stigao do prve pobjede u ovoj sezoni u europskim natjecanjima. Njemačka momčad je s uvjerljivih 3:1 slavila protiv turskog predstavnika Bašakšehira. Andrej Kramarić slavlje svoje momčadi promatrao je s klupe za pričuvne igrače.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a u prvih 15 minuta s dva pogotka domaćini su riješili susret. Prvo je u 54. minuti strijelac bio Hubner, a pet minuta kasnije na 2:0 povećao je Amiri. U 75. minuti Hoffenheim je postigao i treći pogodak, ovog puta u listu strijelaca upisao se i Schulz. Počasni pogodak za goste, duboko u sudačkoj nadoknadi postigao je Napoleoni.

Uz AEK-a velika senzacija trećeg kola je i Ludogorec koji je s 2:0 slavio na teškom gostovanju kod Brage. Gosti su u oba poluvremena postigli po jedan zgoditak, u 25. minuti poentirao je Rumunj Moti, dok je, u nastavku, u 56. minuti loptu u svoju mrežu poslao stoper domaćih Silva.

Embed from Getty Images

Poslije tri kola na vrhu skupine C je Ludogorec sa sedam bodova, Braga je druga s bodom manje. Hoffenheim je nakon dva poraza konačno stigao do prve pobjede i s tri boda drži treće mjesto. Posljednji je Bašakšehir s jednim bodom. Za dva tjedna Hoffenheim gostuje kod Bašakšehira, Braga ide na lljučno gostovanje u Bugarsku, kod Ludogoretsa.

U skupini E Atalanta je drugu utakmicu za redom postigla tri pogotka. Nakon Evertona, tri komada dobio je i ciparski Apollon. Domaći sastav poveo je u 12. minuti preko Iličića. S tim rezultatom išlo se na odmor, a Apollon je izjednačio u 59. minuti. Strijelac je bio Schembri. Gosti su izdrži točno pet minuta i onda u dvije minute primili dva pogotka. Strijelci za drugu pobjedu Atalante u skupini E Europske lige bili su Petagna i Feeuler.

Lyon je nakon dva uvodna remija stigao.do prve pobjede i to slavljem u Liverpoolu protiv Evertona s 2:1. Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić odigrao je svih 90 minuta u porazu svoje momčadi.

Gosti su poveli već u šestoj minuti preko Fekira udarcem s bijele točke. Everton je izjednačio sredinom drugog dijela preko Williamsa, a pobjedu gosti donio je Bertrand Traore pogotkom u 75. minuti susreta.

Embed from Getty Images

Nakon tri kola Atalanta vodi sa sedam bodova. Lyon je skočio na drugo mjesto s pet osvojenih bodova. Apollon je treći s dva, dok je posljednji Everton sa samo jednim bodom. U idućem kolu Atalanta gostuje na Cipru, Lyon će dočekati Everton.

U skupini F oba susreta završila su istom rezultatom, 1:1. Šerif iz Tiraspola ugostio je Lokomotiv iz Moskve, a gosti iz Rusije poveli su u 17. minuti preko Mirančuka. Domaćini su izjednačili u 31. pogotkom Badibange.Kulušić, Mikulić i Brezovec igrali su od prve minute.

Češki Zlin dočekao je Kopenhagen, a kao i na utakmici u Tiraspolu, i u ovoj utakmici oba pogotka pala su u prom dijelu. Zlin je poveo u 11. minuti susreta, a pogodak je postigao Diup. Osam minuta kasnije Ankersen je postavio konačan rezultat.

Prvi u skini F je Lokomotiv koji ima pet bodova, dva više od Kopenhagena i Sheriffa. Na začelju je Zlin s dva boda. Iste momčadi sastaju se za dva tjedna.

Embed from Getty Images

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Astana4:0Maccabi Tel Aviv
Villarreal2:2Slavia Prag
1Villarreal 610:6+411
2Astana 610:7+310
3Slavia Prag 66:608
4Maccabi Tel Aviv 61:8-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!