Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, 21.10.2017, 19:00 h, Poljud, Split, gledatelja: 24.736
Suci: Tihomir Pejin, Goran Pataki, Borut Križarić; Četvrti sudac: Jerko Crnčić
Hajduk
Hajduk
Ante Erceg 38', 90'+4' (11m)
2:2(1:0) Dinamo
Filip Benković 89'
Angelo Henriquez 90'+1'
Dinamo

VIDEO: Odličan derbi na Poljudu, Dinamo u minuti do preokreta, Erceg spasio bod Hajduku

Dario Dodić • subota, 21.10.2017.
VIDEO: Odličan derbi na Poljudu, Dinamo u minuti do preokreta, Erceg spasio bod Hajduku
Foto: Bruno Karadža

U odličnom derbiju između Hajduka i Dinama pobjednika na Poljudu nije bilo. Hajduk je dugo dominirao i pogotkom Ercega vodio, da bi u samoj završnici u jednoj minuti Dinamo preokrenuo susret. Duboko u sudačkoj nadoknadi bod Hajduku donio je Ante Erceg iz jedanaesterca...

Današnji derbi na Poljudu zaslužio je epitet derbija. U odličnoj utakmici i ludoj završnici Dinamo je od ruba poraza došao nadomak pobjede, da bi duboko u sudačkoj nadoknadi Ante Erceg donio više nego zasluženi bod Hajduku.

Domaći su u dobrom dijelu susreta pokazali puno više od Modrih, ali kao i u posljednjih nekoliko derbija Dinamovi su igrači pokazali da su posebno opasni u završnicama, a tomu je bio slučaj i danas.

Carrillo je sjajno posložio momčad, koja je po pobjedu i barem privremeno preskakanje Rijeke na drugom mjestu HT Prve lige krenula maksimalno napaljeno. Visoki presing izluđivao je Dinamove igrače koji u dobrom dijelu prvog poluvremena nisu uspijevali iznijeti loptu iz vlastite polovice.

Bolja igra Hajduka mogla je rezultirati pogotkom u 18. minuti kada je sjajni Toma Bašić iz slobodnog udarca zatresao gredu. Slično je završio i prvi pokušaj Dinama, koji je svoje prilike čekao iz kontri. Igrala se 30. minuta, Soudani je odlično primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora Hajduka, okrenuo Nižića i iz teško kuta gađa bliži kut Stipičinog gola, vratar Hajduka dobro je zatvorio stranu, Soudani pogađa vratnicu.

U 38. minuti Hajduk ipak dolazi do zasluženog vodstva. Na desnoj je strani loptu dobio Hamza Barry, uz pomoć Sosinih leđa u srcu gostujućeg kaznenog prostora pronašao Antu Ercega koji zabija za 1:0 i erupciju oduševljenja na Poljudu.

Ofenzivnije je u nastavak ušao Dinamo, a najbolju prigodu prokockao je Hodžić. Sjajno ga je proigrao Sosa, izašao je Dinamov napadač sam na Stipicu, gađao donji desni kut, ali čita ga Stipica i hvata loptu. Bila je to Hodžićeva zadnja akcija jer je Cvitanović na travnjak poslao Angela Henriqueza i, kako se kasnije ispostavilo, pogodio.

Pogodio je i ranijom izmjenom Cvitanović, povratnik nakon suspenzije, Arijan Ademi, bio je među boljim pojedincima kod gostiju u drugom dijelu, a pritiskom je isprovocirao i gol Dinama.

Visoki presing ni najmoćnije momčadi svijeta ne mogu igrati svih 90 minuta pa su Hajdukovci očekivano padali sa snagom kako se susret bližio kraju. Sve je više prilika bilo za Dinamove napade, a puno je živosti kod gostiju ulaskom unio i Ante Ćorić. Nakon njegovog ubačaja u 89. minuti Dinamo je izjednačio. S gotovo polovice terena Ćorić je ubacio u kazneni prostor Hajduka, Soudani glavom iza leđa s prve vratnice prosljeđuje loptu i pogađa Benkovića, koji lijepo glavom zabija za 1:1. Bit će negativnih komentara na ovu situaciju jer čini se kako je Soudani bio u zaleđu prilikom ubačaja Ćorića.

Nisu se niti oporavili Hajdukovci od šoka, a već su bili u zaostatku. Ademi je pritiskao Tudora, koji se u najgoroj situaciji, u svom šesnaestercu, okliznuo. Otima mu loptu Ademi i povratnom loptom pronalazi Henriqueza, Čileanac zabija za vodstvo Dinama.

Niti tu nije bilo gotovo, luda završnica trebala je još jednu promjenu. Na sreću Splićana bila je u njihovu korist. U petercu je Stojanovič gurnuo Kožulja u skoku i Pejin pokazuje na bijelu točku koju u konačnih 2:2 pretvara Erceg.

Na kraju Dinamo može biti zadovoljan i bodom jer ih je Hajduk posve nadigrao u većem dijelu susreta. Da je Hajduk odigrao više ovakvih utakmica ove sezone, razlika između njih i Dinama bila bi puno manja, ako bi je uopće i bilo.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!