Košarka

VIDEO: Loša večer za Hrvate, Dallas prvom pobjedom prekinuo niz Memphisa, poraz Cavsa kod Netsa

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2017.
VIDEO: Loša večer za Hrvate, Dallas prvom pobjedom prekinuo niz Memphisa, poraz Cavsa kod Netsa
Foto: EPA

Bogat je bio program noćas u NBA ligi, nastupali su i hrvatski košarkaši, ali s malim učinkom. Još je najbolji posao odradio Dragan Bender u pobjedi Sunsa...

U dvoboju momčadi koja još nije imala pobjedu protiv one neporažene, nije se dogodio ishod koji bi većina očekivala, Dallas je stigao do prve pobjede ove sezone slaveći protiv Memphisa 103:94. Rookie Dennis Smith odigrao je ključnu ulogu, predvodio je Dallas do prve pobjede i prekinuo niz poraza.

Veliki problem Dallasa u početku sezone bilo je branjenje skoka, ovdje je napravljen iskorak i to je pomoglo Mavsima da dođu do prve pobjede. Odlično su krenuli u utakmicu i iako je Memphis prijetio povratkom, nije uspio, domaćin je izdržao i odnio pobjedu.

"Imali smo bolji protok lopte, svi su bili uključeni u igru i bili smo puno aktivniji u napadu", istaknuo je nakon dvoboja JJ Barea koji je odigrao svoju 700. utakmicu.

Dennis Smith predvodio je Dallas s 19 poena i pet asistencija, a Wesley Matthews dodao je 16 poena. Kod poraženih Marc Gasol bio je na 26 poena i 11 skokova, a Mike Conley ubacio je 21 poen i uhvatio pet skokova.

Hornetsi su na svom parketu pregazili Nuggetse sa 110:93 i nanijeli im prilično težak poraz. Presudila je druga četvrtina u kojoj je domaćin stvorio visoku prednost, to razdoblje dobio s čak 35:16 nakon čega gosti nisu imali nikakve šanse za preokret. Očekivao se neizvjesniji dvoboj, no domaćin je ipak bio predobar za Nuggetse.

"Moja poruka je jasna. Igrat će oni koji se žele boriti i daju sve od sebe, ako netko ne bude pokazivao sve od sebe, neće igrati. Tako ću nam pružiti barem nekakvu šansu. Ako gubite, izgubite barem boreći se", tvrdi trener Kingsa Michael Malone.

Hornetse su do pobjede vodili Frank Kaminsky s 20 poena, Kemba Walker s 19 poena i pet asistencija te Dwight Howard s 15 poena i 19 skokova. Kod gostiju po 18 poena ubacili su Nikola Jokić (11 skokova) i Gary Harris, a Mason Plumlee uhvatio je deset skokova.

Houston Rocketsi uzeli su pobjedu u Philadelphiji ubačajem Erica Gordona sa sirenom. Vodila je Philadelphia 104:102, imala napad za rješavanje pitanja pobjednika, ali Harden je odličnom obranom (!) zaustavio Jerryda Baylessa u prodoru, dobili su Rocketsi priliku koju je iskoristio Gordon i tricom donio svojoj momčadi pobjedu.

Philadelphia ima za čim žaliti, na kraju je trebala dosta bolje odraditi taj svoj posljednji napad i riješiti dvoboj. Dario Šarić bio je vrlo suzdržan, u 17 minuta s klupe promašio je tek jedan šut za tricu, ostao bez poena uz uhvaćena dva skoka.

"Ovo je proces učenja, trebat će nam ovakvo iskustvo u budućnosti. Mladi smo iako nije izgovor, no znamo da svi možemo bolje", rekao je Joel Embiid.

Gordon je susret završio s 29 poena i pet asistencija, Harden je dodao 27 poena i 13 asistencija, Clint Capela ubilježio je 16 poena i 20 skokova. Kod poraženih JJ Redick bio je na 22 poena i pet skokova, Embiid je upisao 21 poen i šest skokova, a Robert Covington 20 poena i šest skokova.

San Antonio Spursi i dalje ne znaju za poraz, a novu pobjedu upisali su u gostima kod Miamija kojeg su svladali sa 117:100. U izostanku i dalje nespremnih za nastup Kawhija Leonarda i Tonyja Parkera, Spurse nosi LaMarcus Aldridge koji igra svoju najbolju košarku od prelaska iz Portlanda u San Antonio.

"Vrlo je teško svladati ovako dobru momčad ako igrate dobro samo u napadu. Morate odraditi dobar obrambeni posao, a mi to nismo napravili", Goran Dragić detektirao je problem Heata u ovom susretu.

Aldridge je predvodio Spurse s 31 poenom i sedam skokova, Rudy Gay ubacio je 22 poena, a Kyle Anderson dodao je 12 poena i deset skokova. Kod domaćina Tyler Johnson ubacio je 23 poena, James Johnson 21 poen uz devet skokova, a Goran Dragić 20 poena.

Utakmicu s dosta uspona i padova odigrali su Warriorsi i Raptorsi. Golden State je vodio s plus 14 u drugom poluvremenu da bi Toronto napravio preokret i poveo sa 112:107. Međutim u završnici su ključne trice ubacili Kevin Durant i Stephen Curry, vratili prednost na stranu domaćina i osigurali mu pobjedu.

Curry je susret završio s 30 poena i pet skokova, Durant s 29 poena i pet asistencija, Klay Thompson pratio ih je s 22 poena, osam skokova i pet asistencija, a Draymond Green ubacio je 15 poena, 11 skokova i šest asistencija. Kod gostiju DeMar DeRozan ubilježio je 24 poena, šest asistencija i šest osvojenih lopti, Pascal Siakam 20 poena, a Jakob Poeltl 12 poena uz 14 skokova od čega čak 11 u napadu.

Ante Žižić nije dobio priliku na gostovanju kod Netsa, a Cavsi su upisali drugi ovosezonski poraz. Brooklyn je bio bolji sa 112:107 i zasluženo slavio u susretu u kojem je iskoristio probleme Clevelanda. Uz već odsutnog Rosea ovaj put nije bilo niti Dwyanea Wadea zbog ozljede, Brooklyn je imao susret pod kontrolom i uspješno je dovršio posao.

Spencer Dinwiddie s 22 poena, šest asistencija i pet skokova predvodio je pobjednika uz ubačenu tricu 40 sekundi prije kraja koja je na kraju bila ključna. Po 19 poena dodali su Rondae Hollis-Jefferson (šest skokova) i Allen Crabbe. Kod poraženih LeBron James upisao je triple-double s 29 poena, 13 asistencija i deset skokova, Kyle Korver dodao je 22 poena, a Kevin Love 15 poena uz 12 skokova.

Dvoboj između Lakersa i Wizardsa imao je predigru koju je stvorio u priličnoj mjeri iritantni otac Lonza Balla, John Wall bo je prilično motiviran, ali njegova momčad nije došla do pobjede. Lakersi su u produžetku slavili sa 102:99, a Wall je imao tricu za novi produžetak dok je uz njega bio upravo Ball, ali nije pogodio.

Lakersi su slavili predvođeni s 19 poena i deset skokova Brandona Ingrama, Larry Nance ubacio je 18 poena uz deset skokova, a Ball je dodao deset asistencija. Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 28 poena uz šest skokova, John Wall 18 poena uz devet asistencija, a Marcin Gortat 11 poena uz 14 skokova. Ivica Zubac nije dobio priliku kod Lakersa.

Sunsi i dalje igraju bez Erica Bledsoea, ali bez njega i pobjeđuju. Upisali su i drugu pobjedu, ovaj put protiv Utah Jazza 97:88. Dragan Bender dobio je 21 minutu i ubacio tri poena (1/4 za tri) uz četiri skoka i dvije blokade, TJ Warren bio je na 27 poena i pet skokova, Devin Booker 17 poena i šest skokova, Alex Len 13 poena i 13 skokova, a Tyson Chandler uhvatio je deset skokova. Kod Jazzera Rodney Hood ubacio je 22 poena, Rudy Gobert 16 uz 14 skokova i pet blokada, a Ricky Rubio bio je na 15 poena i 11 asistencija.

Bojan Bogdanović htjet će što prije zaboraviti gostovanje kod Thundera. Odigrao je prilično lošu utakmicu s 29 provedenih minuta na parketu, upisao je četiri poena uz šut iz igre 0/7 te izgubio pet lopti. Općenito Pacersi su se teško nosili s vrlo jakim Thunderom koji se prošetao do pobjede.

U demonstraciji moći po 28 poena kod Oklahoma Cityja upisali su Carmelo Anthony (deset skokova) i Russell Westbrook (deset skokova, 16 asistencija) dok je Steven Adams bio na 17 poena i 11 skokova. Kod poraženih daleko najbolji Victor Oladipo s 35 poena i pet skokova, Darren Collison dodao je 18 poena, a Domantas Sabonis 11 skokova.

Detroit je lakoćom slavio protiv Minnesote uz 34 poena Tobiasa Harrisa, 20 poena Averyja Bradleya, 15 poena i 15 skokova Andrea Drummonda te 13 asistencija Isha Smitha. Kod poraženih Karl-Anthony Towns bio je na 23 poena i deset skokova, a Andrew Wiggins dodao je 21 poen.

NBA:
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 103:94
Charlotte Hornets - Denver Nuggets 110:93
Philadelphia 76ers - Houston Rockets 104:105
Miami Heat - San Antonio Spurs 100:117
Golden State Warriors - Toronto Raptors 117:112
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 112:107
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 102:99 (produžetak)
Phoenix Suns - Utah Jazz 97:88
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 114:106
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 122:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!