Nogomet

VIDEO: Nijemci proigrali, Evra isključen i prije početka susreta, Vardar nastavlja nizati visoke poraze

Branimir Korać • četvrtak, 02.11.2017.
VIDEO: Nijemci proigrali, Evra isključen i prije početka susreta, Vardar nastavlja nizati visoke poraze
Foto: EPA

Okončano je četvrto kolo grupne faze Europske lige koje je napokon donijelo malo zadovoljstva Kölnu i Herthi nakon vrlo loših nastupa u prva tri kola...

Rosenborg i Zenit remizirali su 1:1 i tako je domaćin značajno umanjio šanse za prolazak dalje. Imao je priliku približiti se vodećem dvojcu, vodio je do 93. minute, ali nije izdržao. U 55. minuti Nicklas Bendtner doveo je domaćina u vodstvo iz kaznenog udarca, ali u sudačkoj nadoknadi Aleksandr Kokorin poravnao je na 1:1 pobjegavši domaćoj obrani.

Novi težak poraz upisao je Vardar koji je na samom dnu skupine bez bodova i s gol razlikom 1:17. Ponovno ga je lakoćom svladao Real Sociedad, ovaj put u San Sebastianu s 3:0 te tako učvrstio drugu poziciju u skupini. Domaćin je apsolutno dominirao, a nadmoć je konkretizirao u 31. minuti kada je Juanmi zabio prvi pogodak. U drugom dijelu domaćin je s dva lijepa pogotka dovršio posao i visoko slavio, a strijelci su bili Alberto De La Bella i Bautista Orgilles Jon.

U izravnom dvoboju za prvo mjestu Lazio je svladao Nicu s 1:0 i tako ostao stopostotan dok je Nice drugoplasirana, no više ne tako sigurna u prolaz dalje. Rimljani su s druge strane osigurali mjesto u šesnaestini finala. Pobjedu im je donio Maxime Le Marchand autogolom u 92. minuti .

Nici se opasno približio Waregem koji je slavio u gostima kod Vitessea s 2:0 i tako došao na dva boda zaostatka za Francuzima. Već u trećoj minuti Belgijci su došli do pogotka zahvaljujući Marvinu Baudryju, ali u 22. minuti našli su se u problemima kada je Kingsley Madu zaradio drugi žuti karton. Domaćin to nije iskoristio, a početkom drugog dijela i oni su ostali bez jednog igrača i to Alexandera Buttnera koji je također zaradio drugi karton. Brojčano ravnopravni gosti su povisili prednost u 70. minuti, a strijelac je bio Onur Kaya.

Arsene Wenger izveo je kombiniranu momčad protiv Crvene zvezde i Beograđani su to iskoristili. Na Emiratesu su ostali neporaženi i odigrali su bez pogodaka te tako došli do drugog mjesta na ljestvici. U toj skupini sve je otvoreno, jedino je Arsenal na rubu prolaza.

Vrlo zanimljivo bilo je u Kölnu gdje je domaćin napokon proradio. U sumornoj sezoni nakon prvih 45 minuta protiv BATE-a činilo se da Nijemce čeka još jedna tužna večer, ali odličnim drugim poluvremenom došli su do preokreta. Köln je poveo u 16. minuti golom Simona Zollera da bi Milunović i Signevič do odmora napravili preokret. U drugom dijelu ulaskom Osaka sve se promijenilo i Japanac postiže dva pogotka, po jedan dodaju Guirassy i Jojić za visokih 5:2.

I drugi njemački klub bio je uspješan, Hertha je svladala Zorju s 2:0. Prva je to pobjeda Herthe koja je potpuno zakomplicirala stanje u skupini. U zasluženom slavlju domaćina dvostruki strijelac bio je Davie Selke koji je u svakom poluvremenu postigao po jedan pogodak.

Prvu pobjedu u toj skupini upisao je i Athletic Bilbao koji je svladao Ostersunds s 1:0. Razmak između prvog i posljednjeg u toj skupini sada je samo tri boda i do kraja je sve moguće. Pobjedu Athleticu donio je Aritz Aduriz, a u posljednjim minuta isključen je domaći branič Unai Nunez zbog drugog žutog kartona.

Red Bull Salzburg mogao je praktički osigurati prolaz, no odigrao je samo 0:0 na svom travnjaku protiv Konyaspora i morat će se još boriti za mjesto u sljedećoj fazi. Ovdje je bio bolji, ali nije iskoristio svoje prilike. Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Ružne scene u Guimaraesu uoči dvoboja Vitorije i Marseillea. Gostujući navijači sukobili su se s vlastitim igračima, a prilikom sukoba Patrice Evra udario je jednog od napadača i sudac ga je poslao u svlačionicu ne dozvolivši mu ostanak na klupi. Kasnije je i Kamara zaradio isključenje da bi domaćin upisao pobjedu 1:0 pogotkom Paola Hurtada u 80. minuti.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

FCSB1:1Hapoel Beer Sheva
Viktoria Plzeň4:1Lugano
1Viktoria Plzeň 613:8+512
2FCSB 69:7+210
3Lugano 69:11-29
4Hapoel Beer Sheva 65:10-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!