Nogomet

Hrvatska uz hat-trick Marina Jakoliša pregazila San Marino

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.11.2017.
Hrvatska uz hat-trick Marina Jakoliša pregazila San Marino
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine upisala je i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon Moldavije, Bjelorusije i Češke, pao je i San Marino i to s uvjerljivih 5:0...

Izabranici Nenada Gračana nastavljaju odličan niz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Očekivano lako u Velikoj Gorici svladali su skromni San Marino, bili su uvjerljivi s 5:0 i tako odradili trening uoči puta za Grčku gdje ih očekuje derbi skupine u ponedjeljak u Solunu.

Dvoboj protiv San Marina bio je potpuno jednosmjeran, slično kao i u ranijem dvoboju reprezentacije do 19 godina koja je u Rovinju dominirala i slavila s 3:0.

Ovdje je Hrvatska imala gotovo 80 posto posjeda lopte i pet puta pogađala mrežu San Marina koji se svih 90 minuta grčevito branio. Još su gosti početkom drugog dijela ostali zbog ozljede bez prvog vratara Marconija što je dodatno utjecalo na rezultat jer njegov nasljednik ipak nije mogao izvući koju veliku obranu više.

Otpor San marina Hrvatska je lomila do završnice prvog poluvremena kada je Marin Jakoliš pobjegao, iskosa došao pred Marconija i onda ga "probio" snažnim udarcem.

Na odmor se tako otišlo s hrvatskim vodstvom, a u drugom dijelu bilo je znatno lakše.

U 60. minuti Petar Bočkaj preciznim udarcem izvana pogodio je sam kut gostujućeg vratara, Hrvatska je otišla na 2:0 i tu se malo otvorilo.

Dva puta još je pogađao Marin Jakoliš, na kraju i Josip Brekalo i Hrvatska je odnijela visoku pobjedu te s Grčkom dijeli prvo mjesto u skupini s 12 osvojenih bodova u četiri kola.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • robil09.11.2017. u 05:15
    Zašto bih ja pisao kulturno kad vi u naslovu "gazite" velesilu San Marino. Da su bar pobijedili nekog jakog ali ovako...........
    robil