Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u porazu Pacersa, niz nastavili Celticsi i Warriorsi

Branimir Korać • četvrtak, 09.11.2017.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast u porazu Pacersa, niz nastavili Celticsi i Warriorsi
Foto: EPA

Pet susreta bilo je na rasporedu noćas u NBA ligi gdje su u četiri trebali nastupiti i hrvatski košarkaši, ali samo su Bojan Bogdanović i Dragan Bender dobili priliku za nastup...

Boston Celticsi nastavili su veliku seriju pobjeda, upisali su desetu zaredom, a ovaj put žrtva su bili Los Angeles Lakersi. Ivica Zubac još jednom nije dobio priliku kod Lakersa, a Boston je do pobjede došao nakon što je već u prvom poluvremenu bio na 21 razlike i nakon toga nije ispuštao vodstvo.

Lakersi se nisu predavali i smanjili su na samo minus tri u posljednjoj četvrtini, ali domaćin je odbio taj napad i ponovno se odvojio i mirno slavio.

"Rano su nas zaskočili, ali uspjeli smo se u drugoj i trećoj četvrtini približiti te zakomplicirati dvoboj", kaže Kyle Kuzma, jedno od ugodnijih iznenađenja kod Lakersa ove sezone.

U izostanku Ala Horforda priliku je dobro iskoristio Aron Baynes s 21 poenom i osam skokova, Kyrie Irving dodao je 19 poena, šest skokova i pet asistencija, a Jaylen Brown je uhvatio 11 skokova. Kod poraženih po 18 poena upisali su Brandon Ingram (sedam skokova) i Jordan Clarkson (pet skokova) dok je Julius Randle dodao 16 poena i 12 skokova.

U pobjedničkoj seriji su i Golden State Warriorsi koji su visoko svladali Minnesotu unatoč neigranju Kevina Duranta. Durant je propustio ovaj dvoboj, no to je samo "mobiliziralo" ostale igrače koji su u drugom poluvremenu razbili Minnesotu.

Timberwolvesi su se držali u prvom poluvremenu, na odmoru zaostajali samo jedan poen, ali u nastavku su potpuno nadigrani, posebno u trećoj dionici koju su izgubili s 44:26.

"Sva petorica na parketu su pomagali, komunicirali i prikazali sjajnu igru. Pokazali smo svu ljepotu igre", istaknuo je Stephen Curry.

Klay Thompson predvodio je Warriorse s 28 poena i pet skokova, a Curry je dodao 25 poena, osam skokova i osam asistencija. Kod poraženih Andrew Wiggins bio je na 17 poena i šest skokova, a Karl-Anthony Towns dodao je 16 poena i 12 skokova.

New York Knicksi bez Kristapsa Porzingisa nisu imali šanse na gostovanju kod Orlanda. Domaćin je glatko slavio 112:99, a Mario Hezonja nije dobio priliku u ovom susretu.

Orlandu se vratio Elfrid Payton i to se odmah osjetilo na igri Magica koji je dominirao susretom i na kraju zasluženo slavio. Frank Vogel uoči susreta priznao je: "Nemam pojma kako zaustaviti Porzingisa", no na njegovu sreću Latvijac nije mogao nastupiti.

"Naše 23 izgubljene lopte stvarale su veliku razliku. Magic je imao malo više energije nego mi i bilo je teško nešto više očekivati", tvrdi Jeff Hornacek.

U pobjedničkom sastavu Nikola Vučević ubacio je 24 poena uz pet skokova, Evan Fournier 23 poena uz pet asistencija i osvojenih lopti, a Aaron Gordon 21 poen. Payton se vratio s 11 poena i 11 asistencija. Kod gostiju Tim Hardaway ubacio je 26 poena uz 11 skokova, a Doug McDermott dodao je 13 poena.

Miami odnosi pobjedu iz Arizone gdje je nadigrao Phoenix Sunse sa 126:115. Obrane nisu bile u prvom planu, a u takvoj igri bolje su se snašli raspoloženiji gosti.

Goran Dragić je na povratku u Phoenix odigrao odličnu utakmicu i predvodio Miami do pobjede. Dragan Bender kod domaćina je dobio 27 minuta i za to vrijeme ubacio pet poena (2/2 za dva, 0/2 za tri) uz dva skoka.

"Ovdje su obruči jako dobri, odigrao sam puno utakmica u ovoj dvorani i to definitivno pomaže", govorio je Dragić nakon susreta.

Utakmicu je završio s 29 poena i devet skokova, a Hassan Whiteside dodao je 23 poena i deset skokova. Kod domaćina Devin Booker ubacio je 30 poena uz šest skokova, a Mike James dodao je 18 poena.

Detroit Pistonsi unatoč lošijem ulasku u utakmicu, nisu imali većih problema protiv Indiana Pacersa. U nastavku su došli do preokreta, dominirali i u konačnici visoko slavili.

Bojan Bogdanović kod Pacersa je odradio 31 minutu i ubacio 12 poena (3/5 za dva, 1/5 za tri) uz sedam skokova.

"Nismo bili dobri kada smo trebali biti dobri. No sve je to dio procesa odrastanja, trebamo vremena da produžimo ta razdoblja dobre igre", smatra Victor Oladipo.

Tobias Harris upisao je 23 poena uz osam skokova, Reggie Jackson dodao je 18 poena uz šest asistencija, a Andre Drummond 14 poena uz 21 skok. Kod gostiju Victor Oladipo ubacio je 21 poen, a Al Jefferson dodao je 19 poena i šest skokova.

NBA:
Boston Celtics - Los Angeles Lakers 107:96
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 125:101
Orlando Magic - New York Knicks 112:99
Phoenix Suns - Miami Heat 115:126
Detroit Pistons - Indiana Pacers 114:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!