Nogomet

Peru i Australija do remija u gostima u prvim susretima dodatnih kvalifikacija za SP

Branimir Korać • subota, 11.11.2017.
Peru i Australija do remija u gostima u prvim susretima dodatnih kvalifikacija za SP
Foto: EPA

Osim što Europljani igraju dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, tradicionalno ih odrađuju i predstavnici Azije/Oceanije i Amerike. Australija i Peru približili su se prolazu...

Honduras i Australija odigrali su dosta opreznu utakmicu u kojoj su i jedni i drugi gledali više na to kako ne primiti gol nego kako ga postići. Završilo je na kraju bez pogodaka, a Australci će imati priliku na svom terenu izboriti prolaz.

U dosta izjednačenom dvoboju gosti su bili nešto bolji i pokazali su da imaju više kvalitete, međutim nisu pronalazili put do domaće mreže. Najopasniji kod Australije bio je Tomi Jurić koji je i imao nekoliko dobrih prilika, no nije ih iskoristio.

"Jako sam zadovoljan ako uzmemo u obzir sve faktore, od gostujućeg terena i uvjeta. Igrali smo dobro, ali nismo nagrađeni pogotkom", govorio je australski izbornik Ange Postecoglu.

Sličan dvoboj odigran je u Wellingtonu gdje su se susreli Novi Zeland i Peru. Također pogodaka nije bilo i također su gosti dominirali susretom te bili opasniji.

Ostalo je 0:0, a Peruanci mogu žaliti za nekim propuštenim prilikama koje su im mogle olakšati posao u uzvratu. Novi Zeland je pokazao samo puno borbenosti, ne i kvalitete. Njihov najbolji igrač Chris Wood zbog ozljede nije krenuo od prve minute i u igru je mogao ući tek u zadnjih 20 minuta.

Peru hvata prvi plasman na Svjetsko prvenstvo još tamo od 1982. godine i imat će priliku na svom travnjaku i uhvatiti ga.

Dodatne kvalifikacije:
Novi Zeland - Peru 0:0
Honduras - Australija 0:0

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!