Tenis

Dominic Thiem u tri seta svladao Nadalovu zamjenu

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2017.
Dominic Thiem u tri seta svladao Nadalovu zamjenu
Foto: EPA

Dominic Thiem oporavio se od poraza u meču protiv Grigora Dimitrova na početku ATP Finalsa i svladao je Pabla Carrena Bustu sa 6:3, 3:6, 6:4...

Grigor Dimitrov osigurao je nastup u polufinalu, a tko će mu se pridružiti iz skupine Pete Sampras, odgovor će pružiti posljednje kolo. Pobjednik dvoboja između Davida Goffina i Dominica Thiema ići će u polufinale.

Thiem je u drugom kolu igrao protiv Pabla Carrena Buste čime je ostao bez očekivanog dvoboja s Rafaelom Nadalom koji se povukao iz turnira zbog problema s ozljedom koljena.

Carreno Busta svakako je jednostavniji protivnik od prvog igrača svijeta, međutim nije bilo lako. Carreno Busta odigrao je dobar meč, uzeo i drugi set, ali na kraju je Thiem ipak slavio.

Španjolac uz ovaj poraz ne može dohvatiti polufinale iako bi imao šanse da je uspio svladati Thiema. U posljednjem kolu tražio bi pobjedu protiv Dimitrova, a ovako će biti ekshibicijski meč.

Thiem je bolje krenuo u meč, iako je iza sebe imao jedan težak dvoboj, Carreno Busta bio je svježiji, ali i van ritma mečeva što se osjetilo u početku. Austrijanac je tako u prvom setu došao do dva breaka i uzeo taj dio igre sa 6:3.

Sve se okrenulo u drugom setu. Tu je Carreno Busta zaigrao bolje, poveo s 3:1 i nakon što je u tom četvrtom gemu izvukao 15:40, do kraja seta nije imao problema.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Thiem u završnici slomio otpor Španjolca, poveo s 5:4 i nakon toga mirno odservirao za pobjedu.

Četvrtak donosi dvoboje u skupini Boris Becker gdje u 15 sati igraju Marin Čilić i Roger Federer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!