Nogomet

VIDEO: Maribor u sudačkoj nadoknadi stigao do boda, Bešiktaš i dalje ostao neporažen

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2017.
VIDEO: Maribor u sudačkoj nadoknadi stigao do boda, Bešiktaš i dalje ostao neporažen
Foto: EPA

Po jedan susret skupina G i E odigran je u nešto ranijem terminu, a obje utakmice završene su rezultatom 1:1. Bešiktaš je na domaćem terenu remizirao s Portom te tako i dalje ostao neporažen, dok je Maribor u posljednjim sekundama utakmice stigao do boda kod Spartak Moskve...

Bešiktaš - Porto 1:1

I nakon petog kola Bešiktaš je ostao neporažen u najjačem europskom natjecanju, turska je momčad pred svojim navijačima odigrala 1:1 s Portom i ostala na prvom mjestu s četiri boda više od večerašnjih protivnika.

Portugalci su poveli nakon pola sata igre, Pereira Ricardo je ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, lopta se od jednog domaćeg braniča odbila do Felipea koji lijepim udarcem zakucava loptu u same rašlje.

Krasna akcija domaćina iz 41. minute završena je pogotkom, Cenk Tosun je proigrao Anderson Talisca koji iz blizine nije imao težak posao pospremiti loptu u praznu mrežu.

Drugo poluvrijeme nije donijelo promjenu rezultata pa su momčadi teren napustili s osvojenim bodom. Matej Mitrović odgledao je susret s klupe turske momčadi.

Spartak Moskva - Maribor 1:1

Vrijedna tri boda propustio je uzeti moskovski Spartak koji je na domaćem terenu odigrao tek 1:1 sa slovenskim Mariborom. Osvojenim bodom ruska je momčad ostala na trećem mjestu sa šest bodova, jednim manje od Seville koja svoju utakmicu petog kola igra protiv Liverpoola. S druge strane, Mariboru je ovo drugi bod ove sezone kojim ispada iz borbe za treće mjesto i prolazak dalje.

Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu, ali samo u posjedu lopte. Najbolju priliku imao je Ze Luis, no pucao je preko gola. Maribor se s druge strane više oslanjao na dalekometne pokušaje koje nije potrebno posebno izdvajati.

Na otvaranju nastavka slovenska momčad bila je blizu pogotka kada je Marko Šuler na dodavanje Dare Vršića pogodio gredu. Ipak, na pogodak smo čekali sve do 82. minute kada je domaćin zatresao mrežu, preciznije Ze Luis koji je doveo Spartak do vodstva.

Rezultat je ostao isti sve do sudačke nadoknade kada gosti dolaze do izjednačenja, strijelac je bio Jasmin Mešanović. Mario Pašalić započeo je utakmicu za rusku momčad, no zamijenjen je u 53. minuti.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Spartak Moskva1:1Maribor
Sevilla3:3Liverpool
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!