Nogomet

VIDEO: Krasan pogodak Luke Modrića u visokoj pobjedi Reala, preokret Tottenhama na Westfalenu

Petar Jenjić • utorak, 21.11.2017.
VIDEO: Krasan pogodak Luke Modrića u visokoj pobjedi Reala, preokret Tottenhama na Westfalenu
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta u skupinama G i H. Najveću pobjedu ostvario je madridski Real koji je šest puta zabijao protiv APOEL-a, a prvi i najljepši pogodak bio je djelo Luke Modrića. RB Leipzig je visoko slavio u gostima kod Monaca, dok je Tottenham preokretom slavio kod Borussije Dortmund...

Skupina G:

Monaco - RB Leipzig 1:4

Niti u petoj utakmici Monaco se nije proslavio, upisavši visok poraz na svom terenu od RB Leipziga. Njemačka momčad slavila je rezultatom 4:1 i tako se izjednačila s Portom na sedam bodova, dok je Monaco ostao posljednji sa samo dva boda.

Stvari su za Monaco krenuli jako loše i momčad iz Kneževine se već nakon deset minuta našla u zaostatku od dva pogotka. U 6. minuti Marcel Sabitzer je ubacio s desne strane, a loptu je u vlastitu mrežu, pokraj nemoćnog Subašića, skrenuo Jemerson.

Vrlo brzo njemačka momčad iskoristila je još jednu slabu reakciju domaće obrane i podebljala vodstvo. Kevin Kampl je proigrao Tima Wernera koji lijepim udarcem unutar kaznenog prostora matira hrvatskog vratara. Isti se igrač u 31. minuti ponovno upisao u strijelce u 31. minuti, sigurno izvedenim kaznenim udarcima.

Domaćin je smanjio zaostatak u 43. minuti kada je ubačaj Ronyja Lopesa glavom u mrežu skrenuo Radamel Falcao. Međutim, već dvije minute kasnije Leipzig vraća prednost na tri razlike, mrežu je zatresao Naby Keita. Prvi je to put od 13. prosinca 2009. godine da je Monaco na domaćem terenu primio četiri pogotka.

Skupina H:

APOEL - Real Madrid 0:6

Do treće pobjede ove sezone stigao je Real Madrid koji se lako obračunao s APOEL-om, šest puta pospremivši loptu u protivničku mrežu. Četiri pogotka Kraljevski klub postigao je u prvom poluvremenu, dok je u drugom tek morao odraditi posao do kraja.

Kraljevski klub poveo je u 23. minuti pravom majstorijom Luke Modrića. Hrvatski napadač odličnim je udarcem s dvadesetak metara pogodio sami kut protivničkog gola i donio svojoj momčadi vodstvo.

U završnici prvog poluvremena Real je postigao još tri pogotka. Prvo je na proigravanje Tonija Kroosa u 39. poentirao Karim Benzema, da bi dvije minute kasnije na 3:0 povećao Nacho.

Benzema se po drugi puta u strijelce upisao u posljednjim sekundama prvog dijela nakon lijepo odigrane kontre i asistencije Cristiana Ronalda. Prvi puta u povijesti Lige prvaka španjolska momčad postigla je četiri pogotka u prvom poluvremenu.

Upravo se Portugalac upisao u listu strijelaca nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu, dobro je reagirao na ubačaj Marcela i glavom pospremio loptu u mrežu. Isti je igrač u 54. minuti postigao i šesti pogodak svoje momčadi na večerašnjoj utakmici.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za gostujuću momčad.

Borussia Dortmund - Tottenham 1:2

Preokretom na Iduna Parku nogometaši Tottenhama potvrdili su prvo mjesto u skupini H. Engleska momčad slavila je rezultatom 2:1 protiv Borussije kojoj ostaje borba za treće mjesto s APOEL-om i prolazak u Europsku ligu

Njemačka momčad u vodstvo je došla u 31. minuti nakon krasne akcije, Andrij Yarmolenko je petom proigrao Aubameyanga koji je utrčao u kazneni prostor i pospremio loptu iza Huga Llorisa.

Početkom drugog poluvremena gosti su došli do izjednačenja, Harry Kane se uspješno izborio za prostor i udarcem s ruba kaznenog prostora matirao domaćeg vratara.

Do potpunog preokreta Tottenham je došao u 76. minuti, većinu posla odradio je Dele Alli, prošao je po lijevoj strani i proigrao Heung-Min Sona koji krasnim udarcem pogađa suparničku mrežu.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bešiktaš1:1Porto
Monaco1:4RB Leipzig
1Bešiktaš 611:5+614
2Porto 615:10+510
3RB Leipzig 610:11-17
4Monaco 66:16-102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!