Nogomet

VIDEO: Basel u završnici do pobjede nad Manchester Unitedom, PSG napunio mrežu Celtica

Petar Jenjić • srijeda, 22.11.2017.
VIDEO: Basel u završnici do pobjede nad Manchester Unitedom, PSG napunio mrežu Celtica
Foto: EPA

Odigrane su i preostale tri utakmice u skupinama A i B. Prvi poraz ove sezone doživio je Manchester United u gostima kod Basela koji je tako ostao u utrci s CSKA za drugim mjestom. Bayern se s gostovanja kod Anderlechta uspio vratiti s punim plijenom, dok je PSG sedam puta tresao mrežu večeras nemoćnog Celtica...

Skupina A:

Basel - Manchester United 1:0

Nade u prolazak dalje zadržali su nogometaši Basela koji su kasnim pogotkom protiv Manchester Uniteda došli do sva tri boda i tako nanijeli Mourinhovoj momčadi prvi poraz ove sezone. Švicarci su trenutno na devet bodova, izjednačeni na drugom mjestu s CSKA.

Basel je dobro krenuo u susret, ali vrlo brzo Manchester je preuzeo inicijativu koju nije ispuštao. Engleska momčad imala je nekoliko vrlo dobrih prilika za postizanje pogotka, no prvo je poluvrijeme zaključila na razočaravajućoj nuli.

Nastavak susreta ponudio je nešto bolju igru švicarske momčadi koja je u 67. minuti bila jako blizu pogotka, no Michael Lang je pogodio stativu.

U samoj završnici dvoboja domaćin je ipak došao do pogotka, Renato Steffen je ubacio prizemnu loptu u peterac, na nju je na drugoj stativi natrčao Lang i pospremio je u mrežu.

Skupina B:

Anderlecht - Bayern 1:2

Prvi pratitelj PSG-a ostao je Bayern koji je pobjedom 2:1 kod Anderlechta samo potvrdio drugo mjesto i prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Domaćin je odigrao dobru utakmicu, imao nekoliko jako dobrih prilika, no ipak je i nakon pete utakmice ostao bez bodova.

Na pogodak se čekalo do 51. minute kada je njemačka momčad stigla do vodstva, iako je domaćin bio konkretniji tijekom prvog poluvremena i stvorio više šansi. Lijepo su kombinirali James Rodriguez i Corentin Tolisso, a potonji je uposlio Roberta Lewandowskog koji iz blizine nije imao težak zadatak.

Do zasluženog pogotka Anderlecht je stigao u 63. minuti, pogodio je Sofiane Hanni. Međutim, Bayern nije ostao dužan. Joshua Kimmich ubacio je s desnog krila, a najviši u skoku bio je Corentin Tolisso koji glavom posprema loptu u mrežu.

PSG - Celtic 7:1

PSG je i nakon petog kola ostao na stopostotnom učinku, na domaćem terenu nije imao prevelikih problema protiv Celtica. Parižani su slavili rezultatom 7:1, nakon što su u prvom poluvremenu postigli već četiri pogotka. Novim porazom, ukupno četvrtim, Celticu preostaje borba za treće mjesto s Anderlechtom.

Već nakon nepune minute igre gosti su šokirali Park prinčeva. Olivier Ntcham je iz kornera na rubu kaznenog prostora proigrao Moussu Dembelea koji lijepim udarcem matira domaćeg vratara.

Ipak, nije se dugo trebalo čekati na odgovor francuske momčadi koja je do 23. minute preokrenula rezultat zahvaljujući Neymaru. Brazilac je na dvije krasne akcije, na proigravanja Adriena Rabiota i Marca Verrattija, reagirao na najbolji mogući način i pospremio loptu u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena Parižani su postigli još dva pogotka i tako otklonili sve sumnje oko konačnog pobjednika. Prvo se u 29. u strijelce nakon krasne akcije upisao Edinson Cavani, da bi sedam minuta kasnije poentirao i Kylian Mbappe.

Nastavak susreta donio je još tri pogotka u mreži gostujuće momčadi, u razmaku od 75. do 80. minute. Prvo je Marco Verratti krasnim udarcem pogodio suprotni kut protivničkog gola, da bi konačan rezultat postavili Edinson Cavani i Dani Alves, sjajnim šutem s dvadesetak metara.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva2:0Benfica
Basel1:0Manchester United
1Manchester United 612:3+915
2Basel 611:5+612
3CSKA Moskva 68:10-29
4Benfica 61:14-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!