Rukomet

Nantesova serija nastavljena i protiv Barcelone, Karačić vrlo dobar u pobjedi Vardara, prvo slavlje Wisle

Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.12.2017.
Nantesova serija nastavljena i protiv Barcelone, Karačić vrlo dobar u pobjedi Vardara, prvo slavlje Wisle
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti Lige prvaka u skupinama A i B gdje su oni s vrha upisali pobjede. Vardar i PSG učvrstili su vodeću poziciju, Nantes je nastavio seriju i protiv Barcelone, a loša vijest za Zagreb je pobjeda Wisle u Szegedu...

Vardar je učvrstio vodeću poziciju u skupini A visokom domaćom pobjedom protiv Zagrebovog konkurenta za prolaz Kristianstada. U Skoplju je visoko slavio 31:15 u dvoboju koji nije ponudio nikakvu rezultatsku neizvjesnost. Domaćin je potvrdio da je puno kvalitetniji i glatko je slavio.

"Jako sam zadovoljan jer smo svladali protivnika koji igra vrlo brz rukomet. Prošle sezone imali smo s njim dosta problema i od tada smo neke stvari naučili. Ove sezone igrali su dobro protiv Szegeda i Barcelone te smo morali biti oprezni", istaknuo je trener Vardara Raul Gonzalez.

U njegovoj momčadi Timur Dibirov postigao je sedam golova, Igor Karačić pet, Ivan Čupić četiri, a Luka Cindrić tri. Kod poraženih četiri gola postigao je Tim Sörensen.

Nantes je u velikom naletu, a upisao je i petu uzastopnu pobjedu slaveći protiv Barcelone na svom parketu 29:25. Francuzi su značajno podigli formu, drže drugu poziciju i kako igraju u posljednje vrijeme, za njih je ova stanka koja će uslijediti loša vijest.

Protiv Barcelone predvodio ih je David Balaguer s pet golova dok je Jerko Matulić postigao jedan. Kod gostiju Dika Mem zabio je šest golova.

Szeged je u velikom padu forme i upisao je još jedan poraz. Iz Zagrebove pozicije loša je vijest da su Mađare svladali i Kristianstad i Wisla, izravni Zagrebovi konkurenti za prolaz. Wisli je ovo bila prva pobjeda i to ostvarena na neugodnom parketu u Mađarskoj. Zadnjih šest minuta Szeged nije postigao nijedan pogodak i Wisla je golovima De Toleda otišla do pobjede.

De Toledo je susret završio sa sedam golova dok je Lovro Mihić dodao jedan, a kod domaćina Zsolt Balogh postigao je šest, a Richard Bodo pet pogodaka.

U skupini B PSG nadigrao je Aalborg i svladao ga s 31:28. Serdarušićeva momčad potvrdila je status najbolje u skupini. Aalborg je pružio dobar otpor, ali Parižani su ipak prekvalitetni da bi dopustili iznenađenje i na kraju su očekivano slavili.

Uwe Gensheimer ponovno je bio najefikasniji s deset golova, a Nikola Karabatić dodao je šest. Luka Stepančić također je dao obol u ovoj pobjedi, s dva pogotka. Kod gostiju Andreas Holst Jensen postigao je devet golova, Buster Juul-Lassen sedam, a Lovro Jotić dva gola.

Seriju poraza prekinuo je Veszprem koji je nakon tri uzastopna posrtaja ugostio Kielce i upisao pobjedu 31:26. Mađari su u drugom poluvremenu slomili otpor Poljaka, odigrali su jako dobro u tom razdoblju je se približili drugoplasiranom Flensburgu na bod zaostatka.

Odličnu utakmicu odigrao je Andreas Nilsson s osam golova, a po pet su dodali Momir Ilić i Mate Lekai. Kod gostiju Michal Jurecki zabio je devet golova, a Manuel Štrlek i Marko Mamić dodali su po jedan.

Važan dvoboj u Brestu odigrali su Meškov i Celje, a Bjelorusi su slavili s 29:24 i tako pobjegli sedmoplasiranim Celjanima na dva boda razlike. I ovaj dvoboj prelomljen je u drugom poluvremenu nakon što je prvih 30 minuta proteklo u izjednačenoj igri.

Dzianis Rutenka kod domaćina je postigao četiri gola, a Ljubo Vukić dodao je tri. Kod Celja Daniel Dujšebaev postigao je sedam golova, Branko Vujović šest, a Kristian Bećiri jedan.

Sporting i Metalurg završili su europsku sezonu susretom za prestiž, a Portugalci su slavili 31:27 uz sedam golova Carlosa Ruesge te po šest Frankisa Carola i Pedra Portele. Kod Metalurga Vanja Ilić zabio je šest golova, Filip Kuzmanovski pet, Ante Tokić četiri, a Halil Jaganjac dva.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

RK Zagreb30:26Rhein-Neckar Löwen
OTP Bank Pick Szeged24:25Orlen Wisla Plock
Vardar Skoplje31:15Kristianstad
Nantes29:25Barcelona
1Vardar Skoplje 14390:341+4921
2Barcelona 14408:378+3020
3Nantes 14403:382+2120
4Rhein-Neckar Löwen 14416:391+2517
5OTP Bank Pick Szeged 14421:411+1013
6Kristianstad 14355:415-608
7Orlen Wisla Plock 14380:408-287
8RK Zagreb 14349:396-476

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!