Europska liga, skupina E, 6. kolo, 07.12.2017, 19:00 h
Apollon Limassol 0:3 Everton
Everton

VIDEO: Vlašićev odgovor Unsworthu - vrlo dobar nastup, gol i asistencija

Branimir Korać, Luka Medić • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: Vlašićev odgovor Unsworthu - vrlo dobar nastup, gol i asistencija
Foto: EPA

Promjenom trenera Nikola Vlašić u Evertonu je pao u drugi plan iako je do odlaska Ronalda Koemana s klupe bio među rijetkim svijetlim točkama. Kod Davida Unswortha priliku praktički nije niti dobio, Sam Allardyce uvrstio ga je u prvu postavu na gostovanju kod Apollona, a Vlašić je odgovorio odličnim nastupom, asistencijom za vodstvo i golom za točku na i...

Everton je slavio 3:0 kod Apollona u susretu koji mu nije ništa značio po pitanju plasmana, a Vlašić je na odličan način odradio cijelu utakmicu. U 21. minuti nakon lijepe akcije asistirao je Lookmanu za 1:0, isti igrač postigao je i drugi pogodak, a Vlašić je u 87. minuti iskoristio lošu reakciju domaće obrane, sjurio se prema golu i postavio konačnih 3:0.

Bila je to utakmica u kojoj nije bilo rezultatskog imperativa, igralo se za prestiž s obzirom da su i jedni i drugi izgubili sve šanse za prolaz. Međutim nisu se željeli oprostiti novim porazom i borili su se za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Dolaskom Sama Allardycea na klupu Vlašić je dobio priliku u ovom susretu od prve minute, igrao je vrlo dobro te je odličan učinak zaokružio pogotkom i asistencijom.

U 21. minuti pokrenuo je akciju koja je dovela do vodstva, dobio je loptu u 16 metara koja nije bila idealna, ali ju je dostigao, namjestio se i centrirao na drugu vratnicu za Lookmana koji rutinski zabija.

Lookman je u 27. minuti krasnim pogotkom povisio na 2:0. Mirallas ga je proigrao, a on je odlično opalio s više od 20 metara te poslao loptu u mrežu.

U završnici susreta Vlašić je odličan nastup upotpunio i pogotkom, dobro se snašao na nekih 35-40 metara od gola Apollona, uzeo loptu, prošao kroz obranu i lijepo završio akciju za konačnih 3:0.

Ova tri boda donijela su Evertonu u konačnici treće mjesto u skupini, a Vlašiću dosta samopouzdanja uoči nastavka sezone i napornog ritma u prosincu.

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Apollon Limassol0:3Everton
Atalanta1:0Lyon
1Atalanta 614:4+1014
2Lyon 611:4+711
3Everton 67:15-84
4Apollon Limassol 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani08.12.2017. u 18:49
    Pa da taj unswort šta valja bio bi i dalje trener, ono, kad umisto tebe dovedu Allardycea
    Bogomdani