Košarka

Galatasaray do lagane pobjede kod Lietkabelisa, tijesan poraz Partizana

Petar Jenjić • utorak, 19.12.2017.
Galatasaray do lagane pobjede kod Lietkabelisa, tijesan poraz Partizana

Odigrane su četiri utakmice devetog kola Eurokupa. Partizan je pred svojim navijačima tijesno poražen od Limogesa, dok su do laganih pobjeda stigli Zenit protiv Ulma, kao i Galatasaray kod Lietkabelisa, iako konačan rezultat to možda i ne sugerira...

I nakon današnjeg kola košarkaši Zenita ostaju na vrhu skupine D. Ruska momčad je na domaćem terenu svladala Ulm rezultatom 90:78 čime je stigao do pete pobjede u sezoni i ostavio njemačku momčad na dnu skupine s omjerom 2-7.

Nijednom tijekom susreta gostujući sastav nije vodio, iako je konstantno bio u priključku. Zenit je do prve dvoznamenkaste prednosti stigao tek u završnim minutama treće četvrtine (57:47), a stečenu razliku uspio je sačuvati do kraja susreta.

Marko Simonović s 21 poenom i Sergej Karašev sa 17 koševa predvodili su Zenit do pobjede. Najbolji je kod Ulma bio Isaac Fotu sa 16 postignutih koševa, Jerrelle Benimon je dodao 15 poena i deset skokova.

Do treće uzastopne pobjede stigao je Galatasaray na gostovanju kod Lietkabelisa i tako mu nanio treći poraz u posljednje četiri utakmice, a peti ukupno.

Iako konačnih 84:77 to možda i ne sugerira, turska momčad je dominirala gotovo tijekom cijelog susreta. Sredinom druge četvrtine stigla je do dvoznamenkaste prednosti koju nije ispustila sve do same završnice susreta kada je Lietkabelis uspio tek malo ublažiti poraz.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Goksenin Koksal sa 17 poena, dok je Alex Renfroe dodao 15 koševa. Kšištof Lavrinovič s 24 poena i sedam skokova bio je najbolji kod domaće momčadi.

Novi poraz upisali su pred svojim navijačima košarkaši Partizana, srpska momčad izgubila je od francuskog Limogesa rezultatom 101:98 u vrlo zanimljivoj utakmici. Osmi je ovo poraz domaćina koji je tako ostao na dnu skupine C, dok je Limoges stigao do pete pobjede.

Domaćin je vodio većim dijelom napete utakmice, a u nekoliko navrata i dvoznamenkastom razlikom. Minutu i pol prije kraja Partizan je imao tri koša prednosti (96:93), no gosti u kratko vrijeme uzvraćaju dvjema tricama. Unatoč tome, srpska momčad je imala napad za novo vodstvo, no Patrick Miller promašio je zicer osam sekundi prije kraja, a pobjedu Limogesa potvrdio je Axel Bouteille.

Goste je do slavlja predvodio Kenny Hayes s 22 poena i pet asistencija, dok je Axel Bouteille dodao 21 koš. Nigel Williams-Goss s 28 poena i 11 skokova te Patrick Miller s 26 koševa nisu pomogli Partizanu.

Eurokup, 9. kolo:
Lietkabelis - Galatasaray 77:84
Zenit - Ulm 90:78
Bayern - Budućnost 85:82 (Devin Booker, Jared Cunningham 15p / Nikola Ivanović 27p, 6sk)
Partizan - Limoges 98:101

Eurokup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Lietkabelis77:84Galatasaray
Bayern85:82Budućnost VOLI
Hapoel Bank Yahav Jerusalem66:79Grissin Bon Reggio Emilia
1Bayern 91+132
2Galatasaray 55+25
3Budućnost VOLI 550
4Grissin Bon Reggio Emilia 55-11
5Lietkabelis 46-48
6Hapoel Bank Yahav Jerusalem 28-98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!