Košarka

VIDEO: Levallois svladao MoraBanc Andorru, Cedevita prolazi u sljedeću fazu

Petar Jenjić • srijeda, 20.12.2017.
VIDEO: Levallois svladao MoraBanc Andorru, Cedevita prolazi u sljedeću fazu

Odigrani su i preostali susreti 9. kola Eurokupa, a u nama najzanimljivijem susretu Levallois je na domaćem parketu svladao MoraBanc Andorru koja tako gubi sve šanse za prolazak skupine što znači kako će dalje ići Cedevita...

U borbi za što bolju poziciju Lietuvos Rytas slavio je protiv Albe Berlin rezultatom 94:73 i ako u posljednjem kolu svlada Limoges završit će grupnu fazu ispred današnjeg protivnika, na drugom mjestu.

Utakmica nije bila previše napeta jer je domaćin dominirao od prvog do posljednjeg napada. Alba nijednom tijekom susreta nije bila u vodstvu, a već se u drugoj četvrtini našla u dvoznamenkastom zaostatku. Kako je utakmica odmicala prednost litavske momčadi sve je više rasla i do kraja je samo bilo pitanje kojom će razlikom pobijediti.

Domaćina je do pobjede predvodio Travis Peterson s 21 poenom, dok je Ben Magden dodao 19 koševa. Najbolji je kod gostiju bio Bogdan Radosavljević s 14 koševa i devet skokova.

Torinu je nasušno trebala pobjeda, ako želi ostati u igri za prolazak skupine, talijanska momčad uspjela je u namjeri gostujućom pobjedom kod Darušafake koja je već ranije osigurala prvo mjesto. Turska momčad je u neizvjesnoj završnici poražena rezultatom 77:75.

Iako su gosti tijekom većeg dijela susreta bili bolji i osam i pol minuta prije kraja imali 13 koševa viška (67:54), Darušafaka se uspijeva vratiti u egal koji je ostao do samog kraja. Međutim, Torino je izdržao pritisak, uspio sačuvati vodstvo i upisati pobjedu.

Do pobjede ga je predvodio Diante Garret s 22 poena i 11 asistencija, dok je Lamar Patterson dodao 20 koševa, šest skokova i šest asistencija. Najbolji je kod Darušafake bio Will Cummings s 22 poena.

Glatku gostujuću pobjedu upisali su košarkaši Lokomotiv Kubana koji su svladali Bilbao rezultatom 91:69. Deveta je to pobjeda ruske momčadi iz isto toliko odigranih utakmica, dok je Bilbao pao na omjer 2-7.

Domaćin se jako dobro držao cijelo prvo poluvrijeme i dio treće četvrtine kada je polako počeo prepuštati stečeno vodstvo. Lokomotiv je susret prelomio odlično odigranom posljednjom četvrtinom koju je dobio rezultatom 27:12.

Goste je do pobjede predvodio Chris Babb s 21 poenom, dok su po 17 koševa dodali Joe Ragland (osam asistencija) i Ryan Broekhoff (sedam skokova). Jedini dvoznamenkast kod domaćina bio je Dejan Todorović s 21 košem.

Iako nije imao nikakve šanse za prolazak skupine Levallois je na domaćem parketu bio bolji od MoraBanc Andorre rezultatom 99:92. Ovim porazom i pobjedom Torina španjolska momčad gubi sve šanse za prolazak skupine.

Domaćin je igrao bolje kroz veći dio susreta, a cijelo je drugo poluvrijeme bio u vodstvu, u nekoliko navrata i dvoznamenkastoj. Andorra je do kraja utakmice uspjela tek ublažiti poraz.

Levallois je do pobjede predvodio Roderick Odom s 18 poena i šest skokova, Klemen Prepelič je dodao 17 koševa i pet skokova. Najbolji je kod gostiju bio Andrew Albicy s 18 koševa i pet asistencija.

Eurokup, 9. kolo:
Lietuvos Rytas - Alba Berlin 94:73
Darušafaka - Torino 75:77
Hapoel Jeruzalem - Reggiana 66:79 (Jerome Dyson 27p, 5as / Chris Wright 19p, 9as)
ASVEL - Tofaš 84:74 (David Lighty 15p, 7as / Tony Crocker 17p)
Bilbao - Lokomotiv Kuban 69:91
Trento - Gran Canaria 79:76 (Jorge Gutierrez 18p / Anžejs Pasečniks 12p)
Levallois - MoraBanc Andorra 99:92

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Uniks Kazan78:61Cedevita
Darüssafaka Tekfen75:77Fiat Torino
Paris Levallois99:92MoraBanc Andorra
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!