Zimski sportovi

Medvjedi nastavili seriju pobjeda, u Ledenoj pao KAC, briljirao Vilim Rosandić

Branimir Korać • subota, 30.12.2017.
Medvjedi nastavili seriju pobjeda, u Ledenoj pao KAC, briljirao Vilim Rosandić
Foto: EPA

Hokejaši Medveščaka definitivno su ostavili krizno razdoblje iza sebe i igraju sve bolje. Upisali su treću uzastopnu pobjedu, ovaj put u Ledenoj protiv opasnog KAC-a iz Klagenfurta s 3:2...

Vrlo težak dvoboj je iza hokejaša Medveščaka koji su ugostili u Ledenoj KAC, drugoplasiranu momčad lige te upisali vrlo važnu pobjedu 3:2.

KAC je očekivano pritiskao, stvorio je velik broj prilika, ali sjajno je branio mladi hrvatski vratar Vilim Rosandić koji je skupio 39 obrana i frustrirao napadače gostiju.

U zanimljivom dvoboju Medveščak je imao vodstvo i u prvoj i u drugoj trećini, no oba puta KAC se uspio vratiti. Ipak treći gol Medveščaka došao je dosta kasno i gosti nisu uspjeli i treći put poravnati rezultat.

Medvjedi su poveli u 13. minuti golom Samsona Mahboda da bi četiri minute kasnije dosta neoprezno ostali bez vodstva. S igračem više primili su gol, a strijelac je bio Bischofberger.

Odmah na početku druge trećine domaćin je vratio prednost na svoju stranu u situaciji s dva igrača više golom Garretta Noonana i sve do 38. minuti držali su vodstvo, no Julian Talbot poravnao je na 2:2.

Velika borba vodila se u posljednjoj dionici, a pobjednički pogodak pao je pet minuta prije kraja kada Sondre Olden zabija za konačnih 3:2.

Novi dvoboj između ove dvije momčadi na rasporedu je već na Novu godinu kada KAC na svom ledu dočekuje Medveščak i tražit će osvetu za ovaj poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.12.2017. u 23:48
    rival za 6. mjesto, Dornbirn, je istovremeno izgubio domacu utakmicu, tako da je sada opet samo 3 poena razlike na tablici. Sve izgleda da ce te poraze protiv bas tog Dornbirna Medvjede skupo kostati.
    narada108