Zimski sportovi

Kamil Stoch uz najduži skok dana do pobjede na prvoj stanici Novogodišnje turneje

Mihaela Bradovski • subota, 30.12.2017.
Kamil Stoch uz najduži skok dana do pobjede na prvoj stanici Novogodišnje turneje
Foto: EPA

Oberstdorf je tradicionalno prva postaja Novogodišnje turneje Četiri skakaonice, a ove godine pobjedu na ovoj skakaonici odnio je Kamil Stoch koji je tako poveo i u ukupnom poretku...

Unatoč jakoj kiši koja je stvarala prilične probleme organizatorima i natjecateljima, prvo natjecanje ovosezonskog izdanja Novogodišnje turneje je privedeno kraju. U nekoliko navrata dolazilo je do prekida natjecanja, vijećalo se između dvije serije hoće li natjecanje biti nastavljeno ili će rezultati iz prve serije biti službeni, ali na kraju je pala odluka kako treba održati i drugu seriju što je donijelo sreće Kamilu Stochu.

Nakon prve serije koja je održana po uhodanom nokaut sustavu, na vodećoj poziciji bio je Stefan Kraft, Stoch je držao četvrtu poziciju sa sunarodnjakom Dawidom Kubackim, ali sjajan skok iz druge serije donio mu je pobjedu.

U drugoj seriji Stoch je bio uvjerljivo najdalji i sa skokom 137 metara i odličnim ocjenama stigao je na kraju do uvjerljive pobjede s više od četiri boda prednosti nad drugoplasiranim njemačkim adutom Richardom Freitagom.

Embed from Getty Images

Freitag je na kraju bio zadovoljan jer koliko je Stoch odmaknuo konkurenciji, jedino je on uspio doći mu koliko-toliko blizu što je vrlo važno u borbi za ukupnu pobjedu na turneji.

Iza Stocha i Freitaga smjestili su se Kubacki i Kraft koji je podbacio u drugoj seriji i sa skokom od samo 119 metara pao na četvrto mjesto i to sa 17 bodova zaostatka za Stochom.

Oberstdorf:
1. Kamil Stoch (Poljska) 279.7
2. Richard Freitag (Njemačka) 275.5
3. Dawid Kubacki (Poljska) 270.1
4. Stefan Kraft (Austrija) 262.8
5. Stefan Hula (Poljska) 259.2
6. Junshiro Kobayashi (Japan) 257.1
7. Anders Fannemel (Norveška) 255.3
7. Johann Andre Forfang (Norveška) 255.3
9. Markus Eisenbichler (Njemačka) 255.1
10. Andreas Wellinger (Njemačka) 254.0
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!