Tenis

WTA Shenzhen: Odličan ulazak u sezonu za Šarapovu i Halep

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2018.
WTA Shenzhen: Odličan ulazak u sezonu za Šarapovu i Halep
Foto: EPA

Na turniru u Shenzhenu u akciji su bile prve zvijezde Simona Halep i Maria Šarapova koje nisu imale nikakvih problema i lakoćom su izborile prolaz u drugo kolo...

Glavni domaći adut u Shenzhenu uspješno je odradio startni zadatak i izborio prolaz u drugo kolo. Shuai Zhang slavila je u dva seta protiv Ruskinje Ane Blinkove, igračice koja je kroz kvalifikacije došla do glavnog turnira, ali tu nije uspjela doći do iznenađenja. Zhang je prvi set uzela nakon ranog breaka koji je držala do kraja seta, a u drugom je bilo više problema. Kod vodstva 4:3, Blinkova je imala i 0:40 te bi došla na prag osvajanja drugog seta, ali Zhang se izvukla i nakon toga odmah napravila break te prošla dalje.

Embed from Getty Images

Maria Šarapova odlično je otvorila novu sezonu pregazivši Mihaelu Buzarnescu uz samo tri izgubljena gema. Šarapova je pred dobro popunjenim tribinama prikazal igru na tragu njezinih najboljih dana i može biti zadovoljna načinom na koji je ušla u novu sezonu.

"Krasno je vidjeti pune tribine, prvi put sam ovdje i nisam znala što očekivati. Svaki meč je sve teži i kao netko tko se voli natjecati i biti realan, gledam samo meč po meč u budućnost. Čeka me težak dvoboj protiv Alison Riske koja je svladala domaćeg aduta, no meni je ipak najvažnije nastaviti s dobrom igrom, napredovati bez obzira tko je s druge strane mreže", istaknula je Šarapova.

Embed from Getty Images

Crnogorka Danka Kovinić uspješno je prošla kroz kvalifikacije, a onda je eliminirala sedmu nositeljicu Mariju Sakkari u tri seta. Prvi set dobila je Grkinja, ali nakon toga Kovinić je bila bolja. U trećem setu Sakkari je rano došla do breaka i vodila s 2:0 da bi poslije toga osvojila samo jedan gem do kraja meča.

Najuvjerljivija bila je osma nositeljica Timea Babos koja je ekspresno izbacila Xiyu Wang, domaću igračicu s pozivnicom. Babos je u svakom setu izgubila tek po jedan gem, spasila je obje break lopte, a s druge strane pet puta protivnici oduzimala servis.

Problema nije bilo niti za prvu igračicu svijeta Simonu Halep koja je glatko slavila protiv Amerikanke Nicole Gibbs. Laganih 6:4, 6:1 ua tek nešto više od sat vremena i ugodan prolaz u drugo kolo na prvom turniru u 2018. godini.

"Bilo je lijepo igrati pred punim tribinama. Odigrala sam dobar meč, krenula pobjedom i to mi puno znači. Nadam se da ću igrati sve bolje. Ovdje sam osvojila titulu prije tri godine, sada sam slavila kao prva igračica svijeta i imam dosta razloga za zadovoljstvo", kaže Halep.

WTA Shenzhen, prvo kolo:
Shuai Zhang (Kina, 3) - Anna Blinkova (Rusija, Q) 6:3, 6:4
Ekaterina Aleksandrova (Rusija) - Stefanie Voegele (Švicarska, Q) 6:2, 6:3
Maria Šarapova (Rusija) - Mihaela Buzarnescu (Rumunjska) 6:3, 6:0
Danka Kovinić (Crna Gora, Q) - Maria Sakkari (Grčka, 7) 4:6, 6:2, 6:3
Zarina Diyas (Kazahstan) - Pauline Parmentier (Francuska) 6:3, 6:4
Timea Babos (Mađarska, 8) - Xiyu Wang (Kina, WC) 6:1, 6:1
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Nicole Gibbs (SAD) 6:4, 6:1
Yafan Wang (Kina, WC) - Jasmine Paolini (Italija, Q) 6:0, 6:4

WTA Shenzhen, prvo kolo parova:
Hanyu Guo/Xin Yu Wang (Kina/Kina, WC) - Krystina Pliškova/Renata Voracova (Češka/Češka, 3) 2:6, 6:3, 10:4
Jing-Jing Lu/Qiang Wang (Kina/Kina) - Oksana Kalašnikova/Yafan Wang (Gruzija/Kina) 6:4, 4:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!