Tenis

Marin Čilić i Ivo Karlović preskočili prve prepreke na Australian Openu

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2018.
Marin Čilić i Ivo Karlović preskočili prve prepreke na Australian Openu
Foto: EPA

Australian Open počeo je dobro za hrvatske tenisače, prvi u akciji bili su Marin Čilić i Ivo Karlović, a obojica su upisali startne pobjede...

Marin Čilić prošao je u drugo kolo Australian Opena. U prvom kolu trebao je igrati protiv Yen-Hsuna Lua, no on je u posljednji trenutak odustao pa je u posljednji trenutak uskočio kvalifikant Vasek Pospisil, igrač koji je i neugodniji od Lua. Međutim Čilić je ipak slavio u četiri seta.

Za pobjedu je trebao tri sata i 20 minuta, izgubio je treći set nakon uvjerljivo osvojena prva dva, ali u četvrtom je uz manje probleme dovršio posao i izborio prolaz.

U prva dva seta potpuno je dominirao, dobro servirao i izgubio samo po dva gema. Međutim u trećem setu izgubio je servis kod 3:3 i nakon toga set sa 6:4.

U četvrtom setu Marin je poveo s 5:2 pa propustio prvu meč loptu na servisu za meč, zatim još tri kod 5:4 i onda iskoristio treću u tie-breaku za 7:5.

Nije bilo jednostavno, ali pobjeda se piše i Čilić je u drugom kolu. Protivnika će tek saznati, a igrat će protiv boljeg iz meča između Joaa Souse i Dustina Browna.

Meč protiv Kanađanina okončao je s 20 as servisa i 62 winnera te pet od 18 realiziranih break lopti.

Ivo Karlović odigrao je prvi meč nakon listopada prošle godine i svladao je Lasla Đerea sa 7:6, 6:3, 7:6. Karlović je slavio za dva i pol sata igre u meču u kojem je samo jednom izgubio svoj početni udarac i to u prvom setu čime se Đere vratio u igru.

Međutim, u tie-breaku Karlović je brzo otišao na 6:1 i mirno priveo set kraju. U drugom setu napravio je break kod 3:2 i zatim bez izgubljenog poena na servisu dovršio set da bi u trećem setu ponovno odlučivao tie-break gdje je Karlović još jednom bio uvjerljiv i sa 7:2 prošao u drugo kolo.

Pogodio je ukupno 21 as servis, imao 63 posto ubačaja prvog servisa i zasluženo prošao dalje gdje će igrati protiv Japanca Yuichija Sugite koji je iznenadio Jacka Socka.

Australian Open, tenisači, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Vasek Pospisil (Kanada, Q) 6:2, 6:2, 4:6, 7:6(5)
Ivo Karlović (Hrvatska) - Laslo Đere (Srbija) 7:6(3), 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios15.01.2018. u 15:27
    Ljudi, koji provider omogućava gledanje eurosporta? Najednom nemam Eurosport!!!! kak da gledam bilo koji meč ak nemam Eurosport!?
    rios
  • interreg15.01.2018. u 14:01
    To se nemoze usporedjivati: (osim sto Borna nema takav talent) on nije nepristojna, prepotentna i neodgojena konjina.
    interreg
  • Tko Gdje15.01.2018. u 12:47
    Borna se ili mora posvjetiti tenisu ili će postati novi Bernand Tomić, ruglo i sprdanje.
    Tko Gdje