Euro 2018., skupina A, 3. kolo, 16.01.2018, 18:15 h
Srbija
Srbija 29:26 Island
Island

Srbija propustila priliku izboriti drugi krug, s Islanđanima ostaje u čekaonici

Branimir Korać • utorak, 16.01.2018.
Srbija propustila priliku izboriti drugi krug, s Islanđanima ostaje u čekaonici
Foto: FaH

Posljednje kolo u skupini A na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj donijelo je dvoboj između Srbije i Islanda te pobjedu Srbije 29:26. U dramatičnoj završnici Srbija je stigla do pobjede, ali nedovoljne da već sada osigura drugi krug...

Hrvatska i Švedska sigurni su putnici u drugi krug, a tko će s njima prema Zagrebu, znat će se tek nakon međusobnog dvoboja Hrvata i Šveđana. Naime pobjeda Hrvatske u drugi krug odvodi Islanda, a remi ili pobjeda Švedske u Zagreb šalje Srbiju.

Srbi su u posljednjem kolu tražili pobjedu od četiri gola razlike protiv Islanda, imali su čak napad za željenu razliku, ali u posljednjoj sekundi šut Petra Nenadića iz dobre pozicije obranio je Björgvin Pall Gustavsson.

Islanđani su nekako samouvjereno i ziheraški ušli u utakmicu, jedino je Sigurdsson u početku bio na očekivanoj razini uz, naravno, Gustavssona koji ovo Prvenstvo odrađuje jako dobro.

Srbija je tako vrlo brzo došla do dva gola prednosti i održavala to vodstvo bez većih problema sve do sredine poluvremena kada Gunnarsson i Sigurdsson vraćaju Island u igru.

Do odlaska na odmor nitko više nije uspio doći do dva gola prednosti, momčadi su se smjenjivale u vodstvu i na poluvremenu je stajalo 12:12 na semaforu.

U drugom dijelu island je nakon osam minuta stigao do tri gola prednosti, Gudmundson ga he odveo i na najviših 20:16 te se činilo da je Srbija potpuno pala i krenula u poraz.

Srbija se ipak vratila uz važnu ulogu Žarka Šešuma, poravnala je na 23:23 i uvela susret u neizvjesnu završnicu.

Kada je Radivojević dvije i pol minute prije kraja odveo Srbiju na 28:26, Islanđanima je počela ulaziti voda u ušli. Veliki promašaj upisao je Karason, zatim je zabio Nemanja Ilić da bi Karasonov udarac obrana Srbije 14 sekundi prije kraja blokirala. Ostalo je dovoljno vremena za zadnji napad, Nenadić se odlično izvukao na šut s deset metara, no Gustavsson je obranio.

Najbolji kod Srbije bili su s po pet golova Šešum i Radivojević. Kod Islanda Gustavsson je upisao 14 obrana, a Sigurdsson zabio osam golova.

Euro 2018., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Srbija29:26Island
Hrvatska31:35Švedska
1Hrvatska 392:79+134
2Švedska 389:82+74
3Island 374:82-82
4Srbija 376:88-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!