Tenis

Marin Čilić u četvrtfinalu Australian Opena: "Nadam se još trima pobjedama"

Dario Dodić • nedjelja, 21.01.2018.
Marin Čilić u četvrtfinalu Australian Opena: "Nadam se još trima pobjedama"

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale prvog Grand Slama godine, Australian Opena. Međugorac je s 3-1 u setovima svladao Španjolca Carrena-Bustu i izborio ogled s prvim nositeljem, Rafom Nadalom...

Tri i pol sata trebala su Marinu Čiliću za pobjedu protiv desetog nositelja Australian Opena i 11. igrača svijeta, Španjolca Pabla Carrena-Buste. Marin je ispustio prvi set, a zatim uzeo sljedeća tri i s 3-1 u setovima izborio četvrtfinalni ogled protiv velikog Rafe Nadala.

Bio je to tijesan meč u kojem je Marin u ključnim trenucima bio bolji i zasluženo slavio. Mogao je Hrvat uzeti i prvi set, imao je break iz šeste igre i dvije break/set-lopte pri vodstvu 5:2, ali nije ih iskoristio. Servirao je za set, oduzeo mu je servis Carreno-Busta nakon čega je spasio i novu break/set-loptu u 12. igri, a zatim u tie-breaku sa 7:2 uzeo set.

Nije to poljuljalo Marina, u idućem setu dvaput oduzima servis Španjolcu i sa 6:3 dolazi do izjednačenja u setovima.

U trećem je setu Čilić stalno bio u zaostatku, ali se nekako izvukao. Ugrabio je Carreno-Busta break u trećoj igri, vratio se Marin u osmom gemu. Ponovno je do prednosti stigao Španjolac u 11. igri, servirao je za set, ali oduzima mu servis Hrvat i s glatkih 7:0 u tie-breaku stiže do vodstva 2-1 u setovima.

Slično se raspleo i treći set. Oba su tenisača jednom oduzela servis protivniku, u tie-breaku je Marin bio bolji, drugom meč-loptom stiže do pobjede.

U četvrtfinalu ga čeka Rafa Nadal, koji je s 3-1 u setovima svladao Schwartzmana.

"Bio je ovo nevjerojatan meč, pun uspona i padova. Pablo me je poprilično namučio, posebno u trećem setu kada je dvaput imao break prednosti. Igrali smo u teškim uvjetima, bilo je prilično vlažno, bio je ovo i s mentalne strane težak meč, drago mi je da sam ostao u meč i odigrao dobro na kraju", poručio je Čilić nakon meča.

Bila je ovo stota Marinova pobjeda na Grand Slamovima: "Ne pratim ta ostvarenja, ali lijepo je čuti za njih. 300. pobjedu karijere dohvatio sam na US Openu 2014. godine, ovo je također lijep uspjeh, nadam se da ću nastaviti tako i dohvatiti još tri pobjede ovdje", s osmijehom na licu poručio je najbolji hrvatski tenisač.

Australian Open, osmina finala:
Marin Čilić (HRV, 6) - Pablo Carreno-Busta (ŠPA, 10) 6:7(2), 6:3, 7:6(0), 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!