Tenis

Petra Martić zaustavljena u osmini finala Australian Opena

Dario Dodić • nedjelja, 21.01.2018.
Petra Martić zaustavljena u osmini finala Australian Opena
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u osmini finala Australian Opena. Bolja od nje u dva seta bila je Belgijka Elise Mertens...

Nakon tri pobjede, kojima je stigla do osmine finala Australian Opena, Petra Martić doživjela je poraz. U vrlo neizvjesnom meču u dva seta ju je svladala 37. igračica svijeta, Belgijka Elise Mertens.

Mogao je meč otići na Petrinu stranu, da je samo malo zadržala neprisiljene pogreške pod kontrolom. 34 pogreške u odnosu na 20 pogrešaka njezine protivnice na kraju su prevagnule set na stranu Mertens.

Puno je bolje u meč ušla Belgijka, u drugom i četvrtom gemu dohvatila je dva breaka, ali Hrvatica se brzo vratila i stigla do 4:4. Stabilizirale su obje igračice servis u nastavku iako je Petra morala spašavati jednu break-set loptu pri vodstvu Belgijke 6:5 pa se pobjednica prvog seta odlučivala u tie-breaku. Sa 7:5 u pripetavanju Mertens uzima prvi set.

I u drugom setu vidjeli smo sličan rasplet - dva je breaka vratila Hrvatica, ali ovoga puta treći nije. Mertens dolazi do 6:5, a zatim bez izgubljenog poena na svom servisu koristi prvu meč-loptu i prolazi u četvrtfinale gdje će snage odmjeriti s pobjednicom dvoboja Allertova - Svitolina.

Australian Open, osmina finala, žene:
Elise Mertens (BEL) - Petra Martić (HRV) 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!