Tenis

Halep i Keys lakoćom prošle u četvrtfinale Australian Opena

Sportnet • ponedjeljak, 22.01.2018.
Halep i Keys lakoćom prošle u četvrtfinale Australian Opena
Foto: EPA

Prva tenisačica svijeta, Rumunjka Simona Halep, nastavila je seriju bez poraza te je bez većih poteškoća prošla u daljnju fazu Australian Opena...

PIŠE: Jan Šneler

Halep nije u prvi set ušla najbolje te je japanska tenisačica Naomi Osaka imala čak četiri break prilike. Ipak, sjajna Rumunjka se oduprla izazovima i u sedmom gemu došla do prvog breaka. Ništa nije željela prepustiti slučaju te je i u devetom gemu oduzela servis Osaki osvojivši set sa 6:3.

U drugom setu, ponovno Osaka dolazi do break šanse prva ali ovoga puta uspijeva iskoristiti priliku i oduzeti servis prvoj tenisačici svijeta. To kao da je naljutilo Halep koja ne samo da je odmah vratila izgubljeni servis, nego je do kraja seta još dva puta uzimala break i slavila sa 6:2.

Mlada Amerikanka Madison Keys u dva seta slavila je protiv osme tenisačice svijeta, Caroline Garcije. Garcia je odmah u prvom gemu oduzela servis američkoj tenisačici, no Keys se momentalno vraća i izjednačuje. U šestom gemu, Keys uzima break i čvrsto ga drži do kraja seta koji je dobila sa 6:3.

Drugi set bio je puno mirniji za Amerikanku jer je s dva rana breaka vrlo brzo došla do vodstva 4:0. Iako je Garcia vratila jedan izgubljeni servis, Keys je ponovno instantno odgovorila, breaknula Garciju i osvojila set sa 6:2.

Njemačka tenisačica Angelique Kerber teže je no što se očekivalo došla do pobjede protiv Tajvanke Su-Wei Hsieh. Kerber je povela u prvom setu s 3:1, imala sve u svojim rukama, no Hsieh uspijeva doći do breaka i izjednačiti na 3:3. Iako je Kerber opasno napadala servis Hsieh, na kraju je ispalo da je tajvanska tenisačica bila uspješnija jer je u desetom gemu još jednom oduzela servis protivnici i osvojila set.

Drugi set bio je iznimno važan za njemačku tenisačicu koja je vrlo ofenzivno krenula i zaredala četiri break šanse u petom gemu. Nije se predala Hsieh i tek u sedmom gemu, Kerber koristi šansu i oduzima servis. Taman kad se mislilo da će Kerber krenuti u osvajanje seta, ponovno Hsieh radi break i vraća stvari na početak. Ipak, u 11. gemu, taman prije tie-breka, Njemica igra odlično i oduzima servis Tajvanki te osvaja drugi set sa 7:5.

Odlučujući set prošao je u početnoj konfuziji jer su si tenisačice međusobno četiri puta uzimale servis u prvih pet gemova. Sretnija je bila Kerber koja je to učinila čak tri puta i slavila sa 6:2.

Češki duel između Strycove i Pliškove, završio je pobjedom Pliškove u tri seta. Prvi set završio je 13. igrom u kojem je bilo čak sedam mini breakova. U cijeloj toj situaciji, spretnija i koncentriranija bila je Strycova koja je iznenađujuće došla do vodstva u setovima.

Ipak, kvaliteta Pliškove isplivala je na površinu te je u naredna dva seta bez velikih poteškoća, za manje od sat i pol slavila sa 6:3 i 6:2.

Australian Open(ž), osmina finala:
Madison Keys (SAD) - Caroline Garcia (Francuska) 6:3 6:2
Su-Wei Hsieh (Tajvan) - Angelique Kerber (Njemačka) 6:4 5:7 2:6
Simona Halep (Rumunjska) - Naomi Osaka (Japan) 6:3 6:2
Barbora Strycova (Češka) - Karolina Pliškova (Češka) 7:6(5) 3:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!