Košarka

VIDEO: San Antonio Spursi pokvarili LeBronovu večer, Hezonja skroman u porazu Magica

Branimir Korać • srijeda, 24.01.2018.
VIDEO: San Antonio Spursi pokvarili LeBronovu večer, Hezonja skroman u porazu Magica
Foto: EPA

Pet susreta bilo je noćas na rasporedu u NBA ligi, a od hrvatskih košarkaša na parketu je bio samo Mario Hezonja. Večer je obilježio LeBron James koji je ušao u ekskluzivno društvo igrača s preko 30.000 ubačenih poena, ali unatoč još jednoj njegovoj dobroj večeri, Cavsi su ponovno poraženi...

Oklahoma City Thunder stigao je do pobjede protiv Brooklyn Netsa uz dosta muke sa 109:108. U posljednjem napadu domaćina Russell Westbrook pogodio je 3.3 sekunde prije kraja nakon čega Spencer Dinwiddie nije ubacio tricu za pobjedu.

Dinwiddie je u napadu ranije, 7.8 sekundi prije kraja, doveo Netse u vodstvo, ali gosti nisu izdržali i nisu se uspjeli obraniti u posljednjem napadu. Mogu žaliti za pobjedom, imali su 15 poena prednosti u drugom poluvremenu, no Thunder je uspio napraviti preokret.

Inače, zvijezde Thundera Paul George i Carmelo Anthony nisu uspjeli ući na listu igrača koji će nastupiti u All-Star utakmici što je izazvalo ljutnju kod Westbrooka i navijača Thundera koji su izrazito kritizirali ovakav izbor.

U ovoj pobjedi Thunder su predvodili Westbrook s 32 poena, pet skokova i šest asistencija, Paul George s 28 poena i devet skokova te Steven Adams s 14 skokova. U redovima Netsa Joe Harris ubacio je 19 poena (5/5 trica), po 13 poena upisali su DeMarre Carroll i Spencer Dinwiddie (sedam asistencija) dok je Jarrett Allen dodao 12 poena i 11 skokova.

Sacramento Kingsi prekinuli su seriju od osam uzastopnih poraza. Pobjedu su upisali u gostima kod Orlando Magica od kojeg su bili bolji sa 105:99, a čovjek odluke bio je Garrett Temple koji je u četvrtoj četvrtini ubacio 19 poena od svojih 34.

U toj zadnjoj dionici Sacramento je napravio preokret i stigao do pobjede i dok je Temple vukao i šutirao 7/7 u toj četvrtini uz tri ubačene trice, ostatak momčadi šutirao je iz igre 2/12.

Kod Orlanda je minutažu dobio i Mario Hezonja, ali nije se istaknuo. Za 13 minuta provedenih na parketu ubacio je dva poena uz šut 1/3 za dva i 0/1 za tri poena, a tome je dodao i dvije osvojene lopte.

Temple je u utakmici karijere ubacio 34 poena (10/10 za dva, 4/7 za tri) uz pet asistencija, a Willie Cauley-Stein završio je susret s 21 poenom i devet skokova. Kod Orlanda Evan Fournier ubacio je 22 poena, Elfrid Payton 21 poen uz sedam skokova i sedam asistencija, a Aaron Gordon 16 poena uz 12 skokova.

Kevin Durant isključen je tri minute prije kraja susreta protiv New York Knicksa, zaradio je drugu tehničku pogrešku nakon rasprave da sucem Jamesom Williamsom i tako ranije završio s nastupom.

Bez obzira na to Warriorsi su upisali pobjedu, slavili su 123:112 u susretu u kojem su i Durant i Klay Thompson ostali ispod 15 poena dok je Stephen Curry nosio Golden State.

Knicksi su odigrali dobro prvo poluvrijeme, imali su vodstvo na odmoru, ali u nastavku su Warriorsi podigli razinu igre i otišli do pobjede.

Curry je susret završio s 32 poena (8/15 trica), šest skokova i sedam asistencija, a Durant je dodao 14 poena i 14 skokova. Kod Knicksa Michael Beasley ubacio je 21 poen, a Courtney Lee 20 poena uz pet skokova. Kristaps Porzingis nije nastupio zbog problema s koljenom lijeve noge.

Velika večer za LeBrona Jamesa pokvarena je porazom od San Antonio Spursa. James je postao najmlađi igrač u povijesti s 30 tisuća poena u karijeri, a ispred njega samo su Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643), Michael Jordan (32.292), Wilt Chamberlain (31.419) i Dirk Nowitzki (30.808).

Spursi su bili bolji sa 114:102 što je mali pomak u odnosu na onaj sramotni poraz protiv Thundera 148:124, no to će predstavljati gotovo nikakvu utjehu. Atmosfera nije dobra, navodno je na sastanku uoči ovog dvoboja bilo dosta upiranja prstom, na meti je bio posebno Kevin Love i Cavsi su u ogromnim problemima.

Spursi su ih svladali bez Paua Gasola, Manua Ginobilija i Kawhija Leonarda, predvođeni s 30 poena i osam skokova LaMarcusa Aldridgea, 19 poena, deset skokova i sedam ukradenih lopti Dejountea Murrayja te deset poena, 12 skokova i pet asistencija Kylea Andersona.

James je susret završio s 28 poena, devet skokova i sedam asistencija, Isaiah Thomas dodao je 14 poena, a Kevin Love 11 poena i 11 skokova.

Los Angeles Lakersi upisali su novu pobjedu i to sa 108:107 protiv Boston Celticsa koji su u negativnom nizu. Celticsima je ovo četvrti poraz zaredom i definitivno su u lošem nizu iako Kyrie Irving igra dobro.

Ovdje su imali priliku za pobjedu, ali Marcus Smart na samom kraju nije ubacio tricu nakon što je Kentavious Caldwell-Pope na drugoj strani promašio oba slobodna bacanja.

Ivica Zubac ponovno nije dobio priliku kod Lakersa i ostao je cijeli susret na klupi. Najbolji kod pobjednika bili su Kyle Kuzma s 28 poena, Jordan Clarkson s 22 poena i pet skokova te Julius Randle s 14 poena i 14 skokova. Kod Bostona Kyrie Irving ubacio je 33 poena, Marcus Smart 22 uz osam asistencija, a Al Horford 13 uz 12 skokova i šest asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 109:108
Orlando Magic - Sacramento Kings 99:105
Golden State Warriors - New York Knicks 123:112
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 114:102
Los Angeles Lakers - Boston Celtics 108:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!