Tenis

Veličanstveni Mate Pavić: Finale muških parova s Marachom, polufinale mješovitih s Dabrowski

Sportnet • četvrtak, 25.01.2018.
Veličanstveni Mate Pavić: Finale muških  parova s Marachom, polufinale mješovitih s Dabrowski

Mate Pavić igra tenis života. Nakon već dva osvojena turnira ove godine, on i Oliver Marach ušli su i u finale Australian Opena. Također, treba reći kako je Pavić ušao i u polufinale mješovitih parova s Gabrielom Dabrowski...

PIŠE: Jan Šneler

Meč parova protiv Bena McLachlana i Jan-Lennarda Struffa nije počeo dobro. Oba para držala su svoje servise, međutim u ključnom, desetom gemu, Marach i Pavić su posustali. Japansko-njemački par oduzeo im je servis te dobio prvi set sa 6:4.

Drugi set počeo je vrlo uzbudljivo. Hrvatsko-austrijski par imao je čak tri break šanse u prva tri gema, no nisu uspjeli iskoristiti niti jednu priliku. S druge strane, McLachlan i Struff su u četvrtom gemu imali također tri prilike za oduzimanje servisa no niti oni nisu bili uspješni. Ipak šansu za povratak u meč, Marach i Pavić dobili su u 11. gemu koju su uspješno realizirali. Oduzeli su servis protivnicima i osvojili drugi set sa 7:5.

Odlučujući set mogao je otići na obje strane. McLachlan i Struff su imali dvije break šanse koje nisu iskoristili, a Marach i Pavić su kod rezultata 4:4 imali 15:40 na servis protivnika. Niti oni nisu iskoristili priliku da ranije okončaju meč te se pobjednik morao rješavati u 13. igri. Poveli su McLachlan i Struff s 3:1 i imali servis za povećanje vodstva, no Marach i Pavić vraćaju izgubljeno i dolaze do vodstva 5:3. Japanski i njemački tenisač uspjeli su samo malo smanjiti zaostatak jer su s dva precizna servisa Marach i Pavić osvojili tie-break sa 7:4

Finalni meč protiv boljeg iz dvoboja Cabal/Farah i braće Bryan, na rasporedu je u subotu u jutarnjim satima.

Nakon prolaska u finale parova, Mate Pavić trebao je još odigrati četvrtfinalni meč mješovitih parova s kanadskom tenisačicom Gabrielom Dabrowski. Protiv Johanne Larsson i Matwea Middelkoopa, Pavić i Dabrowski bili su favoriti što su prikazali odličnom igrom i pobjedom za nešto više od sat vremena.

U prvom setu, vrlo suvereno su oba para držala svoje servise do osmog gema kada Pavić i Dabrowski imaju 0:40 i tri break prilike. Iskoristili su treću loptu i krenuli u servis za set. Ipak, u tim trenucima nije bilo jednostavno jer Larsson i Middelkoop imaju 15:40 i dvije prilike da oduzmu servis i vrate se u set. Na sreću, ništa nisu iskoristili te je prvi set završio 6:3 za hrvatsko-kanadski par.

Drugi set prošao je bez break šansi. Odlični servisi, vrlo dobra igra oba para i bilo je jasno kako će se u 13. igri odlučivati o pobjedniku ili nastavku meča. Tie-break su Pavić i Dabrowski odigrali savršeno. Ne postoji niti jedna druga riječ koja može opisati dobru i koncentriranu igru te slavlje u 13. igri sa 7:0.

U polufinalu turnira u mješovitim parovima, Pavić i Dabrowski čekaju treći nositelji, Ekaterina Makarova i Bruno Soares. Meč je na rasporedu sutra u ranim jutarnjim satima.

Australian Open, parovi (m), polufinale:
Marach/Pavić (7) - McLachlan/Struff 6:4 5:7 7:6(4)

Australian Open, mješoviti parovi, četvrtfinale:
Dabrowski/Pavić (8) - Larsson/Middelkoop 6:3 7:6(0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!