Tenis

Simona Halep i Angelique Kerber bez problema ušle u polufinale Australian Opena

Sportnet • srijeda, 24.01.2018.
Simona Halep i Angelique Kerber bez problema ušle u polufinale Australian Opena
Foto: EPA

Prilično jednostavno i rutinski izgledale su pobjede Angelique Kerber i Simone Halep. Dok je Halep bilo potrebno nešto više od 70 minuta da svlada Karolinu Pliškovu, Kerber je meč s Keys okončala za manje od sat vremena...

PIŠE: Jan Šneler

Konačno su poznate sve polufinalistice ovogodišnjeg Australian Opena u ženskoj konkurenciji. Danas su prve na teren izišle Angelique Kerber i Madison Keys. Njemačka tenisačica djelovala je sjajno, gotovo se činilo da se radi o nekoj slabijoj protivnici, a ne odličnoj Keys. Prvi set riješila je za 23 minute. Tri puta je oduzimala servis protivnici, potpuno je dominirala i slavila sa 6:1. Dovoljno govori podatak kako je čak 91% poena Kerber osvojila na prvom servisu.

Drugi set nije bio puno drugačiji. U drugom gemu, Kerber oduzima servis i dolazi do vodstva od 3:0. Ipak, trenutak nepažnje i pad koncentracije omogućio je Keys da vrati izgubljeni servis u petom gemu. Kerber ipak nije htjela odvesti meč u neizvjesnost te je odmah u sljedećem gemu ponovno došla do breaka što je i ponovila u posljednjem gemu te osvojila drugi set sa 6:2.

Trenutno vodeća tenisačica svijeta, Simona Halep ostvarila je ulaskom u polufinale, rezultat karijere u Australian Openu. Protiv šeste nositeljice, Karoline Pliškove, izgledala je odlično. Ipak, po prvim gemovima ne bi se reklo da je Halep bila baš tako sjajna. Pliškova je već u drugom gemu došla do breaka, povela sa 3:0, a u četvrtom imala još jednu priliku za oduzimanje servisa. Na žalost po nju, tu je stala. Od tada kreće fantastična serija Halep. Osvaja šest gemova u nizu, tri puta oduzima servis Pliškovoj i dolazi do seta sa 6:3.

Nakon takve impresivne serije Rumunjke, Pliškove kao da nije bilo u drugom dijelu meča. U drugom gemu, Halep radi break, odlazi na vodstvo od 3:0 i strpljivo čeka sljedeću priliku. Imala je veliku šansu pri vodstvu 4:1 da okonča meč i prije, međutim Pliškova je spasila tri break šanse. Ipak, češka tenisačica nije mogla spasiti servis u osmom gemu koji je Halep oduzela i rezultatom 6:2 okončala meč.

Zanimljiv polufinalni meč između Kerber i Halep na rasporedu bi trebao biti u petak ujutro, dok će se u drugom polufinalu, koje je na rasporedu sutra sučeliti druga tenisačica svijeta Caroline Wozniacki i Elise Mertens. Od svih polufinalistica, jedino njemačka tenisačica Kerber ima osvojenu titulu pobjednice Australian Opena i US Opena iz 2016. Ostale tri tenisačice imat će priliku po prvi puta osvojiti Grand slam naslov.

Australian Open (ž), četvrtfinale:
Angelique Kerber (Njemačka, 21) - Madison Keys (SAD, 17) 6:1 6:2
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Karolina Pliškova (Češka, 6) 6:3 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!