Tenis

Krajan: "Pavić odbija svaku komunikaciju", Pavić: "Ne vidim se u reprezentaciji dok je Krajan tu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.01.2018.
Krajan: "Pavić odbija svaku komunikaciju", Pavić: "Ne vidim se u reprezentaciji dok je Krajan tu"
Foto: EPA

Hrvatska Davis Cup reprezentacija mogla bi imati fantastičan par u Ivanu Dodigu i Mati Paviću, ali Pavić nije dio reprezentacije. Dvostruki osvajač Australian Opena i izbornik Željko Krajan ne mogu zajedno funkcionirati.

Naravno, nakon što je Mate Pavić s Oliverom Marachom i Gabrielom Dabrowski osvojio Australian Open, otvorilo se pitanje zašto Pavić nije u Davis Cup reprezentaciji.

Izbornik Željko Krajan iz Osijeka poručuje kako Pavić ima otvorenu pozivnicu, ali odbija i komunikaciju o povratku u reprezentaciju.

"Ne znam što reći, ponavljam se valjda već 20. put u par godina, Mate svaki put ima pozivnicu, ja ga trebam i moj zadatak je pozvati ga. Svaki put sam naišao na odbijanje čak i mogućnosti bilo kakve komunikacije. Nakon nesporazuma koji se dogodio prije par godina, s njegove strane nisam nikada vidio nikakvu želju da se neke stvari promijene. U Davis Cupu tih tjedan dana imamo neka svoja pravila prema kojima funkcioniramo, njemu se neke stvari nisu sviđale, ali to je pravilo koje svi u Davis Cupu poštuju, imamo jedan teren, ne četiri-pet kao na turnirima gdje dečki mogu trenirati cijele dane. Ja sam bio primoran jednom ga ne pozvati zbog toga i ne pristati na njegove uvjete, a on poslije toga nije mijenjao svoje mišljenje. Vjerujem da je i dalje pri svemu tome, a pod tim uvjetima ne može biti u ekipi", kaže za HRT Krajan.

I dok Krajan prebacuje lopticu na Pavića, sjajni igrač parova vraća je na Krajanovu stranu i tvrdi kako neće biti pomaka dok je aktualni izbornik na klupi.

"Od 2014. do 2017. godine nisam pozivan u reprezentaciju i nije mi jasno zašto izbornik takvo što izjavljuje kada je već poručivao da nisam potreban reprezentaciji. Ja sam prije bio dio reprezentacije i igrao sam neke mečeve, žao mi je što nisam u Osijeku. Ali s obzirom na sve, njegove izjave i trenutnu situaciju, ne mogu biti tamo. Dok je Krajan tu, ne vidim se u reprezentaciji", poručuje Pavić.

Obje strane čvrsto se drže svojih principa i pomaka nema, a na žalost to je u konačnici najlošija vijest za hrvatsku reprezentaciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!