Tenis

Dodig: "Kanađani već godinama imaju sjajan par, ali i mi smo dobri i tako ćemo si postaviti"

Branimir Korać • utorak, 30.01.2018.
Dodig: "Kanađani već godinama imaju sjajan par, ali i mi smo dobri i tako ćemo si postaviti"
Foto: FaH

Ivan Dodig bit će jak hrvatski adut u konkurenciji parova. Protiv Kanade neće imati lagan posao, čekaju ga Nestor i Pospisil, ali Dodig vjeruje u pobjedu...

Parovi su nerijetko ti koji usmjere meč na neku stranu, a hrvatski par je u nizu od sedm pobjeda.

"Iz iskustva znam da su parovi vrlo važni i donose jako bitan bod koji u većini slučajeva donese prekretnicu. Prošli smo to i dobro znamo koliko bod u parovima znači. Tako nas očekuje jako važan meč i siguran sam da neće biti lagano. Lijepo je što imamo taj niz od sedam uzastopnih pobjeda u parovima i nadam se da ga možemo nastaviti."

Dodig vjeruje u žestoku podršku s tribina što bi trebalo pomoći u ovom teškom meču.

"Nemamo toliko prilike igrati na domaćim terenima i velika podrška s tribina puno će nam značiti. Siguran sam da će atmosfera biti sjajna i da će iz nas izvući maksimum. Probat ćemo doći do tog boda u parovima i nadam se da će nam on pomoći na putu do ukupne pobjede."

Kanađani će u paru računati na Vaseka Pospisila i Daniela Nestora koje Dodig vidi kao vrhunski par.

"Kanađani već godinama imaju sjajan par. Pospisil je osvojio Wimbledon u konkurenciji parova, a o Nestoru ne treba puno govoriti, čovjek je sve živo osvojio. Čeka nas jako težak i zahtjevan meč, ali prema iskustvu protiv najjačih protivnika igramo najbolje. I mi imamo jak par i moramo se tako postaviti te ići na pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!